Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά

Η κατάσταση τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα μοιάζει τρομαχτική.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί όλοι “στο πόδι” εν μέσω πανδημίας και μόνο το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση είναι “σε ηρεμία”.

Ο λόγος απλός. Θα μοιράσουν παγούρια νερού και μάσκες στα παιδιά οπότε όλα θα είναι καλά καμωμένα!!!

Τι κι αν τα παιδιά μας θα είναι σε αίθουσες 25 μέχρι 27 άτομα.

Τι κι αν τα παιδιά μας θα κάθονται δύο – δύο στα θρανία.

Τι κι αν οι καθαρίστριες που προσέλαβαν είναι λιγότερες από πέρυσι και δεν επαρκούν.

Τι κι αν οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν να πλαισιώσουν τα κενά.

Πέρασαν μήνες που η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να ετοιμαστεί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απέναντι στην πανδημία. Είχαν την ευκαιρία να προστατέψουν τα παιδιά, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς και γενικά τον πληθυσμό. Δεν  έκαναν το παραμικρό. Αντίθετα όλα τα έριξαν στην “ατομική ευθύνη”. Απέδειξαν μια ακόμα φορά πως τους ενδιαφέρει μόνο η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων (κλινικάρχες, ξενοδόχοι κ.ά.)

Θυσίασαν την υγεία του λαού στο βωμό του χρήματος, αφήνοντας ελεύθερο τον τουρισμό, άφησαν στο έλεος του το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας έτσι τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν έδωσαν καμιά σημασία στους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, στους εκπαιδευτικούς, στο  λαϊκό κίνημα που φωνάζουν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σεβόμενο ακριβώς την λαϊκή οικογένεια καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, γονιό, εκπαιδευτικό, κάθε άνθρωπο να παλέψει για τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα που προκύπτουν από τις ανάγκες της κοινωνίας:

– Να βρεθούν κατάλληλα κτήρια και αίθουσες ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.

– Οι μαθητές να μην ξεπερνούν τους 15 ανά αίθουσα.

– Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

– Μονιμοποίηση των απαραίτητων καθαριστριών για την ανάγκη των σχολικών μονάδων.

-Έκτακτο κονδύλι για την αγορά επαρκών μέσων ατομικής προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

– Ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών.

Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας είναι η βασική μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να παίζει μαζί μας.

Οργάνωση και πάλη τώρα για αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια παιδεία με όλους τους κανόνες υγιεινής στα σχολεία!

Οργάνωση και πάλη για αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια υγεία με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Eκπαιδευτικές δράσεις του 2ου Γυμνασίου Σάμου για θέματα υγείας καθώς και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Eκπαιδευτικές δράσεις του 2ου Γυμνασίου Σάμου για θέματα υγείας καθώς και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Από τις 26/02/24 έως και την 01/03/24, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και σε συνεργασία με την Μαία του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου κυρία

Περισσότερα »
Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »
Δήμος Ανατολικής Σάμου: Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας. Θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο (ebook)

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας. Θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο (ebook)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διαδικτυακό Εργαστήριο Μικρομυθοπλασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη. Περισσότεροι από 300

Περισσότερα »