Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για την σύλληψη των δύο καταστηματαρχών

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για την σύλληψη των δύο καταστηματαρχών
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου παρακαλουθώντας την καθημερινότητα στο νησί μας και δή την σύλληψη δύο καταστηματαρχών ιδιοκτητών καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα :
Η ποινική μεταχείριση των δύο καταστηματαρχών αναμφισβήτητα ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και σίγουρα ως νομικοί θεωρούμε καθήκον όλων των πολιτών τον σεβασμό τους στους νόμους και τους κανόνες που θεσπίζονται από την πολιτεία.
Αυτό όμως που δημιουργεί προβληματισμό σε κάθε πολίτη είναι η δέσμευση δια χειροπεδών [ κελεψέδων] των καταστηματαρχών κατά την μικρά μεταγωγή τους από τον τόπο κράτησης στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου .
Η χρήση από την Αστυνομική δύναμη χειροπεδών – κελεψέδων και η δέσμευση αυτών κατά το νόμο είναι ύστατο μέσο περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας και η χρήση αυτού του μέτρου σε ακίνδυνους διαφυγής συλληφθέντες είναι περιττό.Αυτό το καθορίζει η νομοθεσία.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Εισαγγελική Αρχή που εποπτεύει τέτοιες ενέργειες λόγω της μικρής κοινωνίας στην οποία ζούμε Η ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ όπως επιβάλλει ο νόμος και να αποφεύγονται υπερβολές που θίγουν την αξιοπρέπεια ή προκαλούν εντυπώσεις.
Είμαστε στη διάθεση παντός υπευθύνου να εκθέσουμε τις παραπάνω επιστημονικές μας απόψεις σύμφωνα με τον Θεσμικό μας ρόλο.
Σάμος 27 Ιουνίου 2022
-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ-
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΤΑΚΗΣ & ΤΟ Δ.Σ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ