Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα βράδυ (26/09) ο τριετής απολογισμός του Δήμου Δυτικής Σάμου, από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Στην εισαγωγή του ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης είπε ότι η σημερινή εκδήλωση δεν έχει το χαρακτήρα προεκλογικής συγκέντρωσης, αλλά να ειπωθούν οι δραστηριότητες του Δήμου στην τριετία, αν έπρεπε να γίνει η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου, σε δύο Δήμους.

«Για εμάς η 1/9/2019 είναι μια ημερομηνία ορόσημο. Η ημερομηνία που έγινε ο Δήμος Δυτικής Σάμου. Αυτό που βιώσαμε στην αρχή της λειτουργίας μας ήταν η υποστελέχωση. Έφυγαν 16 υπάλληλοι και ήρθαν μόλις δύο, ενώ τα μεγάλα κενά λειτουργίας, καλύφθηκαν από διάφορα κοινωφελή προγράμματα και προγράμματα του ΟΑΕΔ. Οι δε ειδικοί συνεργάτες έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στις οικονομικές υπηρεσίες.

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι όταν βρέθηκαν στο τιμόνι του Δήμου τα χρέη ήταν περίπου 1.000.000 (+) ευρώ. 459.000 ευρώ σε προμηθευτές και περίπου 600.000 ευρώ σε δικαστικές αποφάσεις. Καταφέραμε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και μεγάλες προσπάθειες, ο Δήμος να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ και να έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία του Δήμου. Κάναμε πολύ μεγάλο αγώνα να διεκδικήσουμε τα έσοδα του Δήμου. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε τα έσοδα.

«Παραλάβαμε έναν Δήμο διαλυμένο. Δεν υπήρχαν μηχανήματα. Τα φτιάξαμε και είναι σε χρήση αυτή τη στιγμή. Εξασφαλίσαμε 2.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και τώρα έχουμε πλήρη εξοπλισμό. Αλλά δεν έχουμε χειριστές. Δεν είχαμε Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου. Έχουμε δημιουργήσει 5 Διευθύνσεις. Και το κυριότερο έχουμε δημιουργήσει Νομική Υπηρεσία με Νομικό Σύμβουλο που υπάγεται απ’ ευθείας στον Δήμαρχο.

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη δεν έγινε από πλευράς Δήμου, ουσιαστική αύξηση. Με τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου όλα πήγαν πίσω. Και να μην ξεχνάμε ότι ο σεισμός έγινε εν μέσω πανδημίας. Προσπαθούμε να άρουμε την επικινδυνότητα δρόμων και κτιρίων, ενώ υπάρχει θα έλεγα άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σάμου για την επισκευή των εκκλησιών.

Για τις χρηματοδοτήσεις ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι αυτές γίνονται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. 62% λαμβάνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και 38% λαμβάνει ο Δήμος Δυτικής Σάμου. Τόνισε όμως ότι για τις φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το ποσοστό.

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Έχουν δοθεί:

1.000.000€ για ζημιές από σεισμό και πρώτες ανάγκες

1.260.000€ για κατεδαφίσεις

340.000€ για εκκλησίες και καμπαναριά

1.200.000 για σχολεία

400.000€ για αγροτικούς δρόμους και υποδομές

500.000€ για αποκατάσταση σχολικών κτιρίων

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος μπήκε μπροστά, γιατί αν δεν έμπαινε μπροστά απλά δεν θα λειτουργούσε. Φροντίσαμε και φτιάξαμε πολλά, δίνοντας κτίρια για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του σε πρώτη φάση.

Περίπου 400-450 φοιτητές αυτή τη στιγμή έχουν έλθει στο Καρλόβασι.

Έχουμε κάνει στοχευμένα δύο (2) αδελφοποιήσεις. Με τον Δήμο Πειραιά για θέματα του σεισμού και με τον Δήμο Agiano της Ιταλίας για τα βυρσοδεψεία, όπου στον συγκεκριμένο Δήμο λειτουργούν περί τα 800 στον αριθμό. Και οι αδελφοποιήσεις δεν θέλουμε να μείνουν στα χαρτιά.

Έχουμε 17 σχολεία. Τα περισσότερα δέχθηκαν τη βοήθεια του Δήμου.

Θα δημιουργήσουμε «Κέντρο Κοινότητας». Είναι μια υπηρεσία για τους Ρομά. Το γνωρίζω ότι καθυστερήσαμε. Υπάρχει χρηματοδότηση από το Κράτος.

Για το Beach – Front, είπε ότι είναι μια παλιά και μεγάλη ιστορία. Υπάρχει ένα χρέος στην ΕΤΑΔ περί τα 256.000 ευρώ. Για το ποσό των 200.000 ευρώ είμαστε στα δικαστήρια, ενώ για το ποσό των 56.000 ευρώ είμαστε σε διακανονισμό. Πλην όμως το συγκεκριμένο κτίριο το αμέσως προσεχές διάστημα θα βγει σε πλειστηριασμό και ελπίζουμε το ερχόμενο καλοκαίρι να δουλέψει και θα είναι κάτι όμορφο για την πόλη.

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Τα τουριστικά λιμάνια Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου είχαν  αφεθεί στην τύχη τους όσο αφορά τις μαρίνες. Ο Δήμος έχει συνεργασία με γραφείο των Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες μελέτες. Οι φάκελοι προωθήθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είμαστε εντάξει. Υπογράψαμε με τον κ. Σπανογιάννη  και ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να έχουμε την κανονική τους λειτουργία.

Για τον Λιμενικό σταθμό Καρλοβάσου γνωρίζει ότι έχει κάποια προβλήματα ως κτιριακή εγκατάσταση, θ’ αποκατασταθούν σύντομα και σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσει. «Το Λιμεναρχείο θα λειτουργεί. Δεν θα κλείσει και το υπόσχομαι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Όσο αφορά τον βιολογικό Μαραθοκάμπου σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, είναι ένα έργο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, αλλά όπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι δυνατόν άλλος Δήμος ν’ ασχοληθεί με τα θέματα άλλου Δήμου και η λύση θα πρέπει να βρεθεί δικαστικά.

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών»

Επίσης και για το θέμα του κολυμβητηρίου είναι ένα έργο που δεν έχει παραληφθεί από τον Δήμο Δυτικής Σάμου και έχουμε απευθυνθεί στην Εισαγγελία Σάμου.

Στον επίλογό του ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης είπε:

«Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια. Θέλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Διεκδικούμε από την Πολιτεία στήριξη. Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Έχει γίνει πολύ δουλειά, ενώ το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για όλους τους πολίτες».

Ευχαρίστησε όλους τους Διευθυντές του Δήμου, το προσωπικό του Δήμου, τους Αντιδημάρχους, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τον Αντιπεριφερειάρχη και Βουλευτή Σάμου για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ