Αλέξανδρος Λυμπέρης για Λέκκα: «Ανησυχώ όταν βλέπω κάποια χαλάρωση από συγκεκριμένους ανθρώπους»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Επιστολή Δημάρχου Αλέξανδρου Λυμπέρη στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκαν τηλεφωνικά, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λέκκας κ. Κώστας Μαθιός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Σάμου κηρύχθηκε η Τοπική Κοινότητα Λέκκας στον Δήμο Δυτικής Σάμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με  επιβολή περιοριστικών μέτρων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από το Σάββατο 3 Απριλίου και έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Για το θέμα ο κ. Λυμπέρης ανέφερε:

«Την Παρασκευή είχαμε μία έξαρση στην κοινότητα Λέκκας, έγινε μία συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Γενική Γραμματεία έκρινε ότι πρέπει να εφαρμοστούν κάποια προβλεπόμενα μέτρα, αυτά που εφαρμόστηκαν κιόλας, διότι, αν δεν εφαρμόζονταν θα ξέφευγε η κατάσταση διότι η Λέκκα είναι ένα χωριό το οποίο είναι μέσα στο Καρλόβασι στην ουσία, γιατί οι κάτοικοι πηγαίνουν και έρχονται από τη Λέκκα στο Καρλόβασι και από το Καρλόβασι στη Λέκκα, οπότε καταλαβαίνετε ότι εάν δε γινόταν κάποια πράγματα, δε λαμβάνονταν κάποια μέτρα στην κοινότητα θα ήταν θέμα. Αυτό, ευτυχώς που έγινε και τα αντανακλαστικά της Γενικής Γραμματείας ήτανε άμεσα. Το Σάββατο αποκλείστηκε η Λέκκα, γιατί αυτό προβλέπεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Όπως εξήγησε ο κ. Λυμπέρης, από κει και πέρα η αστυνομία ανέλαβε το να κρατήσει τον κόσμο στο χωριό μέσα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Οι κάτοικοι συνεργάζονται πλήρως, έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος αλλά είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

«Έχω την αίσθηση ότι προλάβαμε το κακό με την άμεση κινητοποίηση, το πιστεύω και είμαι αισιόδοξος, απλά εκείνο που με ανησυχεί είναι όταν βλέπω κάποια χαλάρωση από συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, τώρα πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας».

Ο Δήμος από την πλευρά του βοηθά όπου μπορεί, στην απολύμανση, στην αποκομιδή, ενώ είναι ευχαριστημένος και με τη λογική που επιδρά η αστυνομία, όχι με τη λογική της επιβολής προστίμου αλλά συμπαράστασης. Δυστυχώς, όπως τόνισε, δεν προσέχει ο κόσμος και όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα κάποιων εκδηλώσεων, η Εκκλησία δεν πρέπει να γεμίζει και είναι ευθύνη του ιερέα που πρέπει εκείνη τη στιγμή να σταματήσει τη λειτουργία.

Από την μεριά του ο κ. Μαθιός είπε: «Υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο, υπάρχει συμμετοχή σήμερα στο δεύτερο rapid test. Ευχόμαστε να είναι όλα αρνητικά για να ηρεμήσουμε. Το συνεργείο είναι στο χώρο της πλατείας, στο αγροτικό ιατρείο, υπάρχει μεγάλη προέλευση. Το πρώτο τεστ είχε γίνει την Παρασκευή, υπήρξε κάποιο κρούσμα το οποίο προέρχονταν από το χωριό και κινητοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας, με ειδοποίησαν και ήταν άμεση η αντίδραση από τους γιατρούς στο αγροτικό ιατρείο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι στιγμής (πρωί Δευτέρας 05/04) ανέρχεται στα 13 άτομα».

Δίνεται όλη η απαραίτητη βοήθεια στους κατοίκους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, με τη συνδρομή του δήμου, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές θα είναι μέχρι 12 Απριλίου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ