«Αγριεύει» ο καιρός – Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

«Αγριεύει» ο καιρός – Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα (10/01) αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων στην Αττική, καθώς επίσης καταιγίδες σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 2 έως 10, στην ανατολική Στερεά από 3 έως 13, στη δυτική Στερεά από 6 έως 9, στην Πελοπόννησο από 5 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 10, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 14, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 13 και στην Κρήτη από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-01-2022

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 11-01-2022
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα γίνουν βόρειοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-01-2022
Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία
στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα όπου θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ