Αγγελική Καζάκου: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτήρια από τα κλιμάκια, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Αγγελική Καζάκου: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτήρια από τα κλιμάκια, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Αγγελική Καζάκου.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτήρια από τα κλιμάκια, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

«Από την πρώτη στιγμή του σεισμού έφτασε στο νησί η Αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να αρχίσει την καταγραφή των κατοικιών και των κτισμάτων εν γένει που παρουσίασαν βλάβες από αυτό το σεισμό.

Παράλληλα ήρθε και η ΚΤΥΠ με αρμοδιότητα τις σχολικές μονάδες, τα νοσοκομεία και το δικαστήριο και άρχισε να διεξάγει και αυτή ελέγχους. Ανάλογα με την πορεία που έχουμε των εκθέσεων πρώτης αυτοψίας της ΔΑΕΦΚ, εμείς έχουμε τη μέριμνα προκειμένου να έχουμε επαρκή σήμανση στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να γίνεται ομαλά και απρόσκοπτα η διέλευση, με πρώτο γνώμονα πάντα την ασφάλεια, των πολιτών, των αυτοκινήτων.

Όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτοψιών που μας δίνονται από την ΔΑΕΦΚ, με την συνδρομή της Τροχαίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρούν σε σημάνσεις γύρω από την πόλη σε πολλά σημεία προκειμένου να κάνουν άρση επικινδυνότητας και μετά με ευθύνη της Τροχαίας αυτά περιπολούνται και αστυνομεύονται.

Τα κλιμάκια έχουν περάσει ήδη 2-3 φορές σε όλα τα χωριά και θα υπάρξει ένα ακόμα πέρασμα πριν το δευτεροβάθμιο, για όσα υπόλοιπα κτίρια έχουν από τους προέδρους και τους ιδιοκτήτες έχουν κατατεθεί με αιτήσεις προκειμένου να ελεγχθούν. Μέχρι προχθές είχαμε 2.006 αυτοψίες εκ των οποίων τα 1.200 ήταν μη κατοικήσιμα και τα 800 περίπου ήταν πράσινα κτίρια, που σημαίνει ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κατοικηθούν.

Μας αναφέρθηκε ότι είναι πραγματικά χρόνοι ρεκόρ, ότι βγήκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης τόσο γρήγορα, επομένως θέλουμε να ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και κυρίως από το κτήριο που όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε σημειολογικά από εκεί και πραγματικά αυτό θα αποτελέσει πιλότο για την Ελλάδα και όπως κάθε γεγονός θέλει θυσίες σημαντικών ανθρώπων για να ξεκινήσει μια άλλη διαδρομή.

Πραγματικά νομίζω ότι ο Άρης και η Κλαίρη θα χαράξουν αυτό το δρόμο, για να ξεκινήσουν τις κατεδαφίσεις. Στα κτίρια έχουμε λάβει τις πρώτες εκθέσεις με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και βρισκόμαστε και εκεί σε ένα συνεχή αγώνα».

Ζητήθηκε από το δήμο να έρθουν αρμόδια κλιμάκια για τον έλεγχο των σχολείων για να δοθούν σε χρήση. Στην δευτεροβάθμια εξέταση θα καθοριστεί και τελικά ποια κτίρια θα χαρακτηριστούν κόκκινα, κίτρινα ή πράσινα.

Οι δρόμοι ελέγχονται, ενώ θα ελεγχθούν και κάποιες κατολισθήσεις που έγιναν στο Μοσχονήσι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ Γηροκομείο, ΚΑΠΗ δεν έχουν κάποιο θέμα.

Ως πρώτη βοήθεια στον δήμο έχει σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, 1.000.000€ για τις πρώτες ανάγκες υποδομής του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ