Ήχησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ήχησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Ήχησε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023 το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία της Σάμου. Όπως κάθε Σεπτέμβριο, έτσι και φέτος, μαθητές/μαθήτριες και διδακτικό προσωπικό επέστρεψαν για τον καθιερωμένο αγιασμό, την ενημέρωση για το πρόγραμμα και την παραλαβή των βιβλίων. Το σκηνικό είναι ίδιο: παιδιά μικρότερης ηλικίας έρχονται κρατώντας γερά το χέρι των γονιών τους, ενώ τα μεγαλύτερα έρχονται σε παρέες, με τους φίλους τους, ευελπιστώντας σε μια ήρεμη σχολική χρονιά.

Εξαίρεση στο πρώτο κουδούνι αποτελούν τα σχολεία της πλημμυρόπληκτης Θεσσαλίας, όπου μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της συγκεκριμένης περιφέρειας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Ήχησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Δυστυχώς, κάποιοι μαθητές εξακολουθούν τρία χρόνια μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2023, να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, αν και έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες από την δημοτική αρχή, για παρεμβάσεις τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και εικαστικές παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Ήχησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Και φυσικά κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι να παρακολουθούμε τα συναισθήματα των παιδιών και όπου μπορούμε να τους προσφέρουμε στήριξη και κατανόηση. Η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά με την υποστήριξη των γονιών και των εκπαιδευτικών, τα περισσότερα παιδιά προσαρμόζονται και απολαμβάνουν τη σχολική ζωή.

Καλή Σχολική Χρονιά…

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ σε λίγο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ – ΚΟΡΣΕΩΝ

Μέ τήν ἒναρξη τοῦ Νέου Σχολικοῦ ἒτους ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος τέλεσε τόν καθιερωμένο Ἁγιασμό καί μίλησε ἐπίκαιρα στό Γυμνάσιο καί στό Λύκειο Μαραθοκάμπου, στό Γυμνάσιο, τό Λύκειο και στό  ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, στό Λύκειο, στό  ΕΠΑΛ καί στό Ἑσπερινό ΕΠΑΛ Βαθέος.

Στά ὑπόλοιπα Σχολεῖα Δημοτικῆς καί Μέσης Ἐκπαιδεύσεως τῆς Μητροπολιτικῆς περιφερείας τέλεσαν Ἁγιασμό οἱ Αἰδεσιμώτατοι Ἱερεῖς μας καί ἀνέγνωσαν τό Μήνυμα τοῦ Μητροπολίτου μας κ.κ. Εὐσεβίου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ