Ένωση Μικρασιατών Σάμου: «100 χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ένωση Μικρασιατών Σάμου: «100 χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία»

Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου διοργάνωσε το Σάββατο 28/05 την πρώτη εκδήλωση αφιέρωμα στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή το 1922.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και με τη συνεργασία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σάμου και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σάμου. Είχαμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε τον καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαλκίδη Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με την συγκλονιστική του ομιλία με θέμα “100 χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία”.

Ακούσαμε για τα ατιμώρητα εγκλήματα που έγιναν ενάντια στον Ελληνισμό και στους λαούς της Ανατολίας από τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως και το 1924. Στην συνέχεια έγινε προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Genocide” και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών Μικράς Ασίας, Θράκης και Πόντου από την χορευτική ομάδα του συλλόγου μας.

Ένωση Μικρασιατών Σάμου: «100 χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία»

Το Δ.Σ του συλλόγου εκφράζει ευχαριστίες από καρδιάς στη χοροδιδάσκαλο κ. Μαρία Κασμά και στους χορευτές μας που τίμησαν την εκδήλωση με την καταπληκτική τους παρουσίαση και για τις ώρες που αφιέρωσαν για τη προετοιμασία των χορών.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Μικρασιάτης -Σαμιώτης ζωγράφος Μαντάς Μανώλης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Άννη Ανδρεάδου , ο πρόεδρος της κοινότητας Σαμίων κ. Δημ. Βογιατζής, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών. Ευχαριστούμε τον κ. Μαντά για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους!

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ