«Άνοιξε» ο Κλήδονας και άναψε ο αφανός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος ο Καπετάν Λαχανάς

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

«Άνοιξε» ο Κλήδονας και άναψε ο αφανός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος ο Καπετάν Λαχανάς

Με παιδικές φωνούλες, γέλια, μουσική και κέφι, γέμισε το βράδυ του Σαββάτου(24/06) το αμφιθέατρο του Αϊ-Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ, στην καθιερωμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» για το άνοιγμα του Κλήδονα.

Ο σύλλογος μετέφερε τους θεατές σε στιγμές παράδοσης, ευτράπελων μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής, αλλά απόλυτα συνυφασμένης με την Ελληνική πραγματικότητα. Τα μικρά χορευτικά τμήματα του συλλόγου έδωσαν την δική τους χαριτωμένη πινελιά, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Αγγελικής Κουλούρη, αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα από τους θεατές.

Για την ιστορία, ο Μάικλ Φραν(Μανώλης Φρατζής) έφερε από τον Καναδά την οικογένεια του για να γνωρίσει τον τόπο του αλλά και για να βρουν γαμπρούς τα δύο πολύτιμα λουλούδια του, ενώ συνάντησε και την παλιά του φίλη Μαριγούλα Τακτικού…εννοείται ότι αυτό σημαδεύτηκε από πολλά ευτράπελα.

«Άνοιξε» ο Κλήδονας και άναψε ο αφανός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος ο Καπετάν Λαχανάς

Στη συνέχεια οι ελεύθερες κοπέλες μετέφεραν το αμίλητο νερό, για να δουν ποιον θα παντρευτούν, ενώ τα σημάδια συνοδεύτηκαν από στιχάκια αγάπης και χαράς.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με το άναμμα του αφανού, χορό, για να ξορκιστεί το κακό και να φύγουν οι ψύλλοι

Την εκδήλωση παρακολούθησαν o Περιφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρεάδου Άννη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Κάιλα Δέσποινα, ο Αντιδήμαρχος κ. Μητσός Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Βαθέος κ. Σεϊρλής Σταμάτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Βέττας Κωνσταντίνος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Π.Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος Κοινότητας Σαμίων κ. Βογιατζής κ.α.

Από το Samostoday, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συλλόγους, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ