Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση.

Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς, το οποίο όμως αφέθηκε ελεύθερο με εντολή του Εισαγγελέα.

Νωρίτερα (μεσημέρι) με εισήγηση της Π.Υ. Σάμου έγινε προληπτική εκκένωση των Βουρλιωτών από κατοίκους. Στην προσπάθεια έλαβαν μέρος η ΕΛ.ΑΣ. – ΕΚΑΒ – ΕΟΔ (Σάμου) και πολλοί εθελοντές. Κάποια άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού.

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Ο διοικητής της Π.Υ Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης σε δηλώσεις του στο SamosToday ανέφερε:

«Έχουμε μία πυρκαγιά η οποία κινείται με νότιους ανέμους, στη βόρεια πλευρά του νησιού μας και δυτικότερα. Είναι ανεξέλεγκτη προς το παρόν, υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις εθελοντών και της υπηρεσίας μας, όλες οι δυνάμεις του νησιού έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Το χωριό προς το παρόν δε δημιουργεί πρόβλημα, παρόλα αυτά οι άνεμοι βοηθούν την είσοδο των καπνών μέσα στο χωριό».

Σε επικοινωνία που είχε το Radio Café 102.4 – Samostoday.gr με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο δήλωσε:

«Η περίμετρος είναι ανοιχτή. Υπάρχει ψηλά του χωριού Βουρλιώτες μια περιοχή προς «Κανέλα» ιδιαίτερη δύσβατη, όπου εκεί επιχειρεί το πεζοπόρο της ΕΜΑΚ, έχει γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων, ενώ πριν λίγο κάναμε έκτακτο ΣΤΟ (Στρατός – Αστυνομία – Πυροσβεστική – Δήμος Ανατολικής Σάμου) στη Μονή Βροντιανής και ήδη όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις επιχειρούν. Το πρωί θα είμαστε σε αναμονή πτητικών μέσων, έπειτα από ενημέρωση που είχα από την Πολιτική Προστασία και το μεσημέρι με το πλοίο της γραμμής αναμένουμε οχήματα και προσωπικό της Π.Υ. προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων.

Το χωριό (Βουρλιώτες) δεν κινδυνεύει, έχει καθαρίσει η ατμόσφαιρα, αλλά είμαστε ακόμα σε καθεστώς προληπτικής εκκένωσης και σε λίγο θα εκδοθεί και ανακοίνωση όπου θα προβλέπει τη μη λειτουργία του νηπιαγωγείου και του Δημοτικό Σχολείου των Βουρλιωτών».

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 29-03-2022 στην Κοινότητα των Βουρλιωτών, η οποία μαίνεται ακόμη στην περιοχή και λόγω της απόφασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Κοινότητας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Βουρλιωτών δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 30/03/2022, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 430/29-03-2022 απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών».

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Ο Βουλευτής Σάμου καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης δήλωσε:

«…Όλος ο μηχανισμός του ηρωικού Πυροσβεστικού Σώματος, των εθελοντών μας και των κατοίκων των Βουρλιωτών, σε κοινό στόχο.

Την προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών και του δασικού πλούτου του ευλογημένου αλλά πολύπαθου νησιού μας!

Καλή Δύναμη !!!».

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βουρλιωτών βρέθηκαν και πολλές εθελοντικές δυνάμεις από το Δήμο της Δυτικής Σάμου, όπως και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, που σημαίνει ότι το νησί της Σάμου ειδικά σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών είναι ενωμένο και αδιαίρετο.

Στην Ι.Μ. Βροντιανής βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος και η Ι.Μ. ανέφερε ότι το μοναστήρι σώθηκε ως εκ θαύματος… ΕΔΩ

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ