Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της Σάμου.

«Για το ΚΥΤ Σάμου έχει δημιουργηθεί μια χαώδης κατάσταση, την  οποία η παρούσα διοίκηση του ΚΥΤ προσπαθεί με την στήριξη της κυβέρνησης να την βάλει σε κάποια τάξη. Ο Διοικητής κάνει το παν, έχει φτιάξει σε πολύ σύντομο χρόνο, μονάδα για καραντίνα για τα κρούσματα του Covid – 19 και γενικά υπάρχει μία δραστηριότητα που την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρχε.

Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στο νέο κέντρο στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ από αυτή την αθλιότητα».

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, διαχειρίστηκε με επιτυχία γέννες και επέμβαση σκωληκοειδίτιδας σε ασθενείς με Covid-19.

«Είναι μια καλή συγκυρία, έχουμε ένα Υπουργείο που συνεργάζεται απόλυτα και ικανοποιεί άμεσα τις ανάγκες, μία 2η ΥΠΕ και τον διοικητή κ. Ροϊλό που ήρθε στη Σάμο και είδε από κοντά τα προβλήματα, είναι πολύ αποτελεσματικός και τέλος ένα Διοικητή πολύ αποτελεσματικό. Όλες αυτές οι συγκυρίες κάνουν το Νοσοκομείο να δουλεύει άψογα με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Ο ΕΟΔΥ είναι σε συνεχή επαφή με το Νοσοκομείο Σάμου και με το ΚΥΤ, ήδη υπάρχει στο ΚΥΤ μονάδα ΕΟΔΥ που κάνει συνεχώς τεστ, επισημαίνει τα κρούσματα και τ’ απομονώνει. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν 5-6 μονάδες, αυτό δεν είναι εφικτό αν λάβει κανείς υπόψη τη γενικότερη κατάσταση. Χρειάζεται ενίσχυση αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω ότι το κάθε αίτημα προσέγγισης προς τον ΕΟΔΥ γίνεται μέσω των θεσμικών παραγόντων, Νοσοκομείο ή Υπουργείο».

Για το νέο ΚΥΤ στη θέση ’’ΖΕΡΒΟΥ’’ ο κ. Βουλευτής είπε: «Πράγματι υπάρχει μία υπέρβαση, μιλάμε για μία δομή που θα φιλοξενήσει χιλιάδες άτομα. Η πληροφόρησή μου από τον Υπουργό είναι ότι σε τελική φάση για να λειτουργήσει, αυτό που μένει είναι η υδροδότηση και η δημιουργία και λειτουργία αποχέτευσης.

Το επιθυμητό είναι να μην υπάρχει κανείς πρόσφυγας – μετανάστης, αρκετά υπέφερε η Σάμος και υπέστη όλη αυτή την πίεση από το μεταναστευτικό και σήκωσε το βάρος, κράτησε το κύρος της χώρας όρθιο. Ο κόσμος με το να λέει φτάνει πια έχει δίκιο. Από εκεί και πέρα με το κέντρο στη θέση «Ζερβού» που θα είναι κλειστό, σε συνθήκες τελείως αποδεκτές και για το περιβάλλον και για τους γειτονικούς οικισμούς και την πλήρη αποσυμφόρηση του Βαθιού, νομίζω τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Ο τελικός στόχος είναι να φύγουν όλοι από τη Σάμο.

Ο σχεδιασμός είναι να πάνε όσοι χωρέσουν στο νέο ΚΥΤ Σάμου και οι υπόλοιποι στην ενδοχώρα. Και πράγματι οι ρυθμοί μπορεί να είναι βραδείς , με μικρό αριθμό, αλλά είμαστε σε μία φάση αποσυμφόρησης».

Για το θέμα του κορονοϊού δεν υπάρχει εμβόλιο ακόμα, χρησιμοποιούνται φάρμακα για καλυτέρευση, προφυλάσσουν από μακροχρόνια νοσηλεία αλλά ακόμα δεν υπάρχει το φάρμακο ή το κοκτέιλ φαρμάκων ή εμβόλιο που θα καταπολεμήσει τον ιό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα