Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Μνημόνιο συνεργασίας συνήψαν, το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ειδικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Κεράνη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψαν τα προβλεπόμενα έγγραφα, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, κ. Ευάγγελου Κωνσταντίνου.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά την παροχή υποστήριξης προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με αποστολές αποτελούμενες από εθελοντές και μόνιμο προσωπικό για την κατασκευή και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας, την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και επισιτιστικής βοήθειας σε δομές φιλοξενίας, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μια σειρά επιμέρους δράσεων.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το Μνημόνιο συνεργασίας που συνυπογράφουμε σήμερα με τον κ. Αυγερινό εδραιώνει την μακρά, ισχυρή και αποτελεσματική συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ένας από τους σημαντικότερους και πολυτιμότερους συνεργάτες μας. Έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, σε δομές όπως στο Κλειδί, τη Κόρινθο, τη Μαλακάσα, τη νέα Καβάλα, στη Ριτσώνα. Ειδικά έχει συμβάλει αποτελεσματικά στις περισσότερες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, όπως πρόσφατα στη Λέσβο. Προσβλέπουμε στη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, προς όφελος των αιτούντων άσυλο και των τοπικών κοινωνιών.”.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε τα εξής:

“Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου είναι απόρροια κοινών αρχών, θέσεων και αντιλήψεων, σε θέματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, η συνεργασία μας καθ’ όλη την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση επικεντρώθηκε σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε Δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών τόσο στην ενδοχώρα όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγίου, καθώς επίσης παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, επισιτιστικής βοήθειας και διδασκαλίας προαγωγής και αγωγής υγείας”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »