Υγειονομική βόμβα το ΚΥΤ Σάμου (;). Οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώσουν

Υγειονομικός αποκλεισμός του ΚΥΤ Σάμου λόγω δύο κρουσμάτων κορωνοϊού

Συνέχεια ενημέρωσης για τον κορονοϊό στη Σάμο αλλά και στο πολύπαθο ΚΥΤ. Στη χθεσινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ αναφέρθηκε ότι ακόμα ένα θετικό κρούσμα έρχεται να προστεθεί στα ήδη θετικά κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην Ικαρία και στη Σάμο. 2 στην Ικαρία + 3 στη Σάμο (3 γυναίκες) και + 3 στο ΚΥΤ Σάμου (1 άνδρας + 1 γυναίκα + 1 κορίτσι 15 ετών περίπου).

Επίσης η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Τα δείγματα που έχουν αποσταλεί στον ΕΟΔΥ είναι: 52 την Τρίτη, 9 την Τετάρτη και άγνωστος αριθμός σ’ εμάς την Πέμπτη. Περιμένουμε απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ για 35 δείγματα + τα test της Πέμπτης (17/08). Αυτά από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Από την Τετάρτη το πρωί (16/09) γίνονται τα γνωστά rapid – test από το προσωπικό του ΕΟΔΥ που βρίσκεται εντός του ΚΥΤ Σάμου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο test έχει επιτυχία περίπου πάνω από 90% αν ο ασθενής είναι θετικός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όσο αφορά το ΚΥΤ Σάμου, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε πολλά άτομα και ειδικά σε άτομα που έχουν έρθει σ’ επαφή με τα ήδη 3 θετικά κρούσματα. Απ’ όλα αυτά τα test που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι 17 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να υποβληθούν και σε δεύτερο test. Πλην όμως οι συνθήκες όπου βρίσκονται σε καραντίνα (μέσα σε οικίσκους με πολλά άτομα), δεν είναι οι κατάλληλες λόγω συνωστισμού.

Υγειονομική βόμβα το ΚΥΤ Σάμου (;). Οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώσουν

Σίγουρα πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα και οι αρμόδιοι θα πρέπει να δράσουν άμεσα. Άμεσα γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα πολλαπλασιάζεται ο ϊός. Και θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ληφθεί μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων στο ΚΥΤ Σάμου.

Μια καλή περίπτωση είναι ο χώρος που βρίσκεται πλησίον του ΚΥΤ στη βόρεια πλευρά και ειδικά στο νταμάρι, που θα μπορούσε να γίνει προσωρινό νοσοκομείο στρατιωτικού τύπου. Χώρος όπου φυλάσσεται εύκολα και είναι σε κοντινή απόσταση από το ΚΥΤ. Άμεσα οι νοσούντες θα πρέπει να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον και ειδικά να φύγουν μέσα από το ΚΥΤ.

Οι αρμόδιοι και οι ειδικοί θα πρέπει επιτέλους να πάρουν πρωτοβουλίες, να προστατευθούν οι διαμένοντες στο ΚΥΤ και φυσικά ο ντόπιος πληθυσμός. Και επιτέλους να τηρηθεί ο υγειονομικός αποκλεισμός. Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός επιβάλλονται να γίνουν άμεσες ενέργειες για να μην έχουμε εκατοντάδες κρούσματα και ίσως δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγηθεί η όλη κατάσταση.

Κύριοι αρμόδιοι, ενημερώστε υπεύθυνα, καθώς οφείλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα