Τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο λόφο της Ψιλής Άμμου

Τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο λόφο της Ψιλής Άμμου

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής (20/09) για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο λόφο της Ψιλής Άμμου.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο λόφο της Ψιλής Άμμου

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία μπροστά από τον μνημείο των πεσόντων, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η φιλόλογος κα Ιωάννα Τσαμπούρη.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, τον Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ κ. Περικλής Δούκας, ο Υποστράτηγος του ΠΣ κ. Ιωάννης Σταμούλης (Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος νήσων Αιγαίου και Κρήτης), ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Δημήτρης Τσινιάς, ο πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου κ. Νίκος Βαρούμας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κ. Μιχάλης Μπαρμπακωνσταντής. Στην εκδήλωσης παρέστησαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Άννη Ανδρεάδου, η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη και ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή» κ. Κυριάκος Πατσίδης και λίγος κόσμος.

Τίμησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο λόφο της Ψιλής Άμμου

Κρατήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά στο Φυλάκιο της Ψιλής Άμμου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »