Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Ενημέρωση για το ξεκίνημα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΥΠ.Παιδείας : Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Αγαπητοί συνάδελφοι

H ενημέρωση που υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, από τις συναντήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου με τους δύο Δημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο Δήμων του νησιού,     είναι η εξής :

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής Σάμου ξεκινάνε όλα κανονικά .

  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πλατάνου: έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.
  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο  Κουμεϊκων: Το Νηπιαγωγείο θα ξεκινήσει προσωρινά στον χώρο του, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στον χώρο του Δημοτικού που έχει βλάβες, ενώ το Δημοτικό Σχολείο θα μεταστεγαστεί σε αίθουσες στην πλατεία του χωριού, κάτω από την κοινότητα.
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λέκκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώθηκε άμεσα και εάν παραστεί ανάγκη  υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.
  • Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιϊκων : έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ και η σχολική μονάδα θα λειτουργεί με 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα ), αφού το παλιό κτίριο δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου, λόγω του σεισμού.
  • Πορφυριάδα Σχολή, 1ο Δημοτικό Σχολείο  Καρλοβάσου: Τελείωσαν οι  εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου και το σχολείο θα ξεκινήσει κανονικά .

Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου ξεκινάνε 16 σχολικές μονάδες στον φυσικό τους χώρο , 5 σχολικές μονάδες έχουν ήδη μεταστεγαστεί, ενώ 7 σχολικές μονάδες ξεκινάνε εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως προσωρινή λύση μέχρι να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

– Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

– Το Δημοτικό Πυθαγορείου μεταφέρθηκε ήδη στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου.

– Το  Δημοτικό Σχολείο Βαθέος θα κάνει μία εβδομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι να βρεθεί λύση για την μεταστέγαση του.

– Το Δημοτικό της Χώρας θα μεταφερθεί στο Δ.Σ  Μυτιληνιών σε απογευματινή βάρδια, προσωρινά μέχρι να λυθεί το ζήτημα της περίδεσης.  Και το Δημοτικό Χώρας και το Δημοτικό Μυτιληνιών θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

– Τα Δ.Σ  Κοκκαρίου και Δ.Σ Παγώνδα θα κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να αποφανθεί ο μελετητής για την αποκατάσταση των βλαβών.

– Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου θα κάνουν μία εβδομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά που δημιουργήθηκε από μετασεισμό.

– Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου μεταφέρθηκε ήδη  στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα στεγαστεί σε δύο αίθουσες κοντέινερ και μία αίθουσα στο ισόγειο του 2ου Ν/Γ Σάμου

– Το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου  μεταφέρθηκε στο ισόγειο του 2ου Ν/Γ Σάμου σε αίθουσα που ανήκει στο συστεγαζόμενο 1ο Ν/Γ Σάμου

– Το Νηπιαγωγείο Βαθέος μεταφέρθηκε ήδη σε δύο αίθουσες του   1ου Δημοτικού Σάμου.

– Τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου Χώρας παράμειναν στον χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ το τρίτο τμήμα στον χώρο των προκατασκευασμένων αιθουσών, κάτω από το δημοτικό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου συναίνεσε  με τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου Χώρας , επισπεύστηκε ο έλεγχος της περιοχής γύρω από το κτίριο του Νηπιαγωγείου, ελήφθησαν  άμεσα μέτρα και ορίστηκε νέος “Χώρος Συγκέντρωσης” για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ανατ. Σάμου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου συναίνεσε και στο αίτημα να μη μεταφερθεί το τρίτο τμήμα στο Ηραίον  και τροποποιήθηκε η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, με παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου.

Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου, σαν μέλος της επιτροπής Παιδείας , συμφώνησε να δοθεί η Πινακοθήκη σαν προσωρινή λύση διδακτηρίου, μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής καταλληλόλητας, δίνοντας τη δυνατότητα στη Δ/νση Αθμιας να τη χρησιμοποιήσει σαν πρόταση μεταστέγασης για οποιαδήποτε σχολική μονάδα.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα δύο αιτήματα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, που έχουν ψηφιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων του νησιού μας.

  • Άμεση αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων με επίσημο έγγραφο του Δήμου Δυτικής Σάμου προς το Υπουργείο Παιδείας.
  • Παροχή tablets σε όλους τους πληττόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επιπρόσθετα, οι σχολικές μονάδες του νησιού μας έως σήμερα δεν έχουν λάβει καμία επίσημη υπηρεσιακή ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας τους, τόσο σε επίπεδο οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διασποράς του κορωνοιού, όσο και σε επίπεδο συνέχισης της τηλεκπαίδευσης λόγω μη καταλληλόλητας των κτηριακών τους υποδομών.

Θεωρούμε αδιανόητο ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  πριν την επαναλειτουργία των σχολείων να μην έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση οι μαθητές και οι οικογένειές τους, από την Προϊστάμενη Αρχή μας για τον τρόπο συνέχισης της διδασκαλίας, ώστε να προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταγγέλλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης. Σε μέσο κοινωνική δικτύωσης

Περισσότερα »
Σε νέα θέση η λαϊκή αγορά στην πόλη της Σάμου. «Οι απειλές δεν μας φοβίζουν και εμείς συνεχίζουμε εδώ»

ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου: «Όχι στα πρόστιμα και στις διώξεις των αγροτών. Ναι στο δικαίωμα να εμπορεύονται τα προϊόντα που παράγουν»

Τηλεφωνική παρέμβαση  στο δήμαρχο έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φλεβάρη 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης, σχετικά με τις απειλές από

Περισσότερα »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ».

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 3η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  25  Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη  με ώρα έναρξης 18:00΄ 

Περισσότερα »
Νότης Μηταράκης: «Οι κλειστές δομές σε Σάμο Κω και Λέρο θα λειτουργήσουν στα τέλη του Α’ εξαμήνου του 2021»

Νότης Μηταράκης: «Οι κλειστές δομές σε Σάμο Κω και Λέρο θα λειτουργήσουν στα τέλη του Α’ εξαμήνου του 2021»

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και την δημοσιογράφο Τάνια Μποζανίνου παραχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι

Περισσότερα »