ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Για να μείνουμε ασφαλείς έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει η κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ: Δύσκολη κατάσταση – Τεράστιες ευθύνες

Με ιδιαίτερη ανησυχία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας.

Από την αρχή του φθινοπώρου είχαμε επισημάνει τις κερκόπορτες  αλλά και την ανεπάρκεια των μέτρων που είχαν ληφθεί για την θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 και συγκεκριμένα:

Μη συνταγογράφηση των test, ανεπάρκεια ελέγχων στις εισόδους όπως αεροδρόμιο και λιμάνια, άνοιγμα των σχολείων χωρίς επαρκή μέτρα για την υγιεινή και την καθαριότητα, υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών πανικόβλητων συμπολιτών μας έξω από το Γ.Ν. Σάμου και το Κ.Υ. Καρλοβάσου δείχνει καθαρά πως δεν  υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και η  αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού καθώς και η πρόφαση της ατομικής και μόνο ευθύνης πρέπει να πάψει να αποτελεί την δικαιολογία της  κυβέρνησης  για την επικίνδυνη πορεία και την αυξανόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ζητάμε άμεσα:

Την μετάβαση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στις τοπικές κοινότητες και εργασιακούς χώρους όπου παρατηρείται η διασπορά για τη διενέργεια μαζικών και όπου χρειαστεί επαναλαμβανόμενων τεστ στους εκπαιδευτικούς, το μαθητικό και το γενικό πληθυσμό.

Ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε δρομολόγιο και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής μέσα στα λεωφορεία.

Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 14 ημέρες ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο τόσο για τη διενέργεια τεστ όσο και για την περαιτέρω ιχνηλάτηση και αποκλεισμού της διασποράς.

Συνεχή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων από την τοπική πολιτική προστασία αλλά και σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς τους συμπολίτες μας που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Πραγματοποίηση καθολικών ελέγχων σε αεροδρόμιο και λιμάνια με διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους  στο νησί επιβάτες.

Στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δομών υγείας του νησιού ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που αφορούν τόσο την πρόγνωση όσο και την νοσηλεία των συμπολιτών μας.

Για να μείνουμε ασφαλείς έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει η κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μηταράκης: «Οι κλειστές δομές σε Σάμο Κω και Λέρο θα λειτουργήσουν στα τέλη του Α’ εξαμήνου του 2021»

Νότης Μηταράκης: «Οι κλειστές δομές σε Σάμο Κω και Λέρο θα λειτουργήσουν στα τέλη του Α’ εξαμήνου του 2021»

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και την δημοσιογράφο Τάνια Μποζανίνου παραχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι

Περισσότερα »
Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ: Δύσκολη κατάσταση – Τεράστιες ευθύνες

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Για να μείνουμε ασφαλείς έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει η κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά

Με ιδιαίτερη ανησυχία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας. Από την αρχή του φθινοπώρου είχαμε επισημάνει τις

Περισσότερα »