Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη όπου τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας με κυριότερα τα ζητήματα που προκύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού, τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού ενόψει και της εφαρμογής των μέτρων για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, την στελέχωση και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό  των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και των μεταγωγών.

Από την πλευρά του κ. Αρχηγού αλλά και από τους επιτελείς υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που τέθηκαν τα οποία είναι γνωστά, και γίνεται  προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους. Παράλληλα μας ανακοινώθηκε ότι στη νέα κανονιστική των μεταγωγών, υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους οι προτάσεις μας και επιλύονται  πολλά και χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα είναι έτοιμη για να εφαρμοστεί αφού εγκριθούν οι οικονομικές διαφοροποιήσεις που θα προκύψουν οι οποίες παρόλο που είναι ελάχιστες θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που δυστυχώς είναι χρονοβόρα.

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την  Υφυπουργό Υγείας,  κα Ράπτη Ζωή στην οποία αφού της έγινε ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές μας λόγω του μεταναστευτικού και των επιπλέον δυσκολιών που εμφανίστηκαν με τη έξαρση της πανδημίας του covid 19, όπως και τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και  ζητήθηκε στο πεδίο που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας  η συμβολή της για την αντιμετώπισή τους. Τα θέματα που τέθηκαν είναι

1.- Άμεση πραγματοποίηση τεστ αντισωμάτων σε όλους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις  περιοχές  μας. Ακολούθως, κάθε εβδομάδα πραγματοποίηση rapid test.

2.- Υποβολή σε rapid test  σε όλους τους νεοεισερχόμενους στη Χώρα παράτυπους  μετανάστες.

3.- Ύπαρξη  σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ψυχολόγου, προς κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού προσωπικού.

4.- Οι ψυχικά νοσούντες πολίτες , να μεταφέρονται – μετάγωνται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας,  από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές ή Ψυχιάτρους και όχι από Αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η κα Υφυπουργός αφού αναγνώρισε  το δίκαιο τον αιτημάτων δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την εξεύρεση  των ενδεδειγμένων λύσεων.

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Ε.Κ.Σ : Συνεχίζουμε τον αγώνα για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί και τη χώρα και άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, Μπορεί η τελευταία χρονιά να έχει φέρει σημαντική επιδείνωση στη ζωή και τα δικαιώματά μας λόγω τη νέας οικονομικής

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Γιώργος Στάντζος: Καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις για τις κατεδαφίσεις με ότι αυτό συνεπάγεται

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος και αναφέρθηκε στα

Περισσότερα »