Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλαιού Καρλοβάσου. Το απόγευμα της 4ης ημέρας περιελάμβανε ποδηλατοβόλτα στην πόλη με εκκίνηση από την κεντρική Πλατεία Καρλοβάσου, σε συνεργασία με τον «Προαστιακό Καρλοβάσου»

Επίσης η πλατεία του Μεσαίου Καρλοβάσου απέκτησε την βιβλιοθήκη της! Ο Δήμος Δυτικής Σάμου συμμετέχει στην καμπάνια “Let’s clean up Europe”, μια καμπάνια όπου μέρος παίρνουν πάνω από 180 χώρες και που στοχεύει , στη μείωση των απορριμμάτων και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και την μη δημιουργία αυτών. Η δράση είχε θέμα το βιβλίο και την ανακύκλωση χαρτιού! Στην όμορφη πλατεία του Μεσαίου Καρλοβάσου, στο περίπτερο που πλέον δεν χρησιμοποιείται, αλλά στολίζει τον χώρο, δημιουργήθηκε μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη όπου κάθε πολίτης μπορεί να αφήνει και να παίρνει βιβλία δηλαδή γνώση!!!!

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στη δράση αυτή πρωταγωνίστησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ οι οποίοι καθάρισαν, έβαψαν το περίπτερο και άφησαν πρώτοι τα βιβλία τους! Θερμές ευχαριστίες όπως και σε  τους όλους τους εθελοντές από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την στήριξη και την διάθεση προσφοράς τους! Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά για όσους επιθυμούν να ανταλλάξουμε γνώση!

Την Κυριακή το πρωϊ (20/09) πραγματοποιήθηκε πεζοπορία και καθαρισμός της περιοχής Καταρράκτες έως το Ποτάμι Καρλοβάσου στο πλαίσιο του “WORD CLEAN UP EUROPE”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »