Παρουσιάσθηκε η «Νέα Εποχή του Ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Παρουσιάσθηκε η «Νέα Εποχή του Ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση “Η Νέα Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου”, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 9.00, με ομιλητές τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Διονυσίου και τον κ. Νέστορα Παρασκευή προϊστάμενο Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Δήμου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για την ασφάλεια των πολιτών κατά του Covid 19, με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο να δηλώνει αισιόδοξος για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ως προς την παρουσίαση είπε:

«Πρόκειται για μια ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, η οποία έχει δυο στόχους, πρώτα από όλα να μπορούν οι πολίτες με μεγαλύτερη αμεσότητα χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα να επικοινωνούν με τον δήμο καταγράφοντας προβλήματα, αιτήματα και ζημίες που τυχόν υπάρχουν και δεύτερον αφορά εσωτερικά τις υπηρεσίες του δήμου, με κεντρικό πυρήνα σκέψης προγραμματισμού και οργάνωσης που μας βάζει σε μια νέα εποχή, που δεν θα χρειάζεται η διαμεσολάβηση του πολιτικού προσωπικού προκειμένου να επιλυθούν θέματα. Αυτό δεν άρει την αμεσότητα που πρέπει να έχουμε σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η δική μας, εννοείται ότι αυτή θα διατηρηθεί, απλά οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα απευθείας στις τεχνικές υπηρεσίες και στην δομή του δήμου, να απευθύνονται για αιτήματα και βέβαια και εμείς ως διοίκηση μαζί με τις οργανικές μονάδες να παρακολουθούμε την οργανωτικότητα των υπηρεσιών και βέβαια να παρεμβαίνουμε θετικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής».

Ο κ. Γιώργος Διονυσίου συνεχίζοντας, ανέπτυξε με λεπτομέρειες τις νέες ψηφιακές παροχές που θα προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες. «Από την αρχή που αναλάβαμε ως Δημοτική αρχή, αυτό που εντοπίσαμε σαν πρόβλημα ήταν κυρίως η επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο γενικότερα, αλλά κοιτάξαμε και πιο ολιστικά το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού μιας και αφορά μια δράση που πρέπει να την δούμε συνολικά όσον αφορά την ψηφιοποίηση και την καλυτέρευση της εξυπηρέτησης των πολιτών και του δήμου ταυτόχρονα.

Παρουσιάσθηκε η «Νέα Εποχή του Ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Διαφάνεια και συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά, συμμετοχή ενεργά επιλύοντας καθημερινά προβλήματα. Μειώνεται η γραφειοκρατία, παρέχοντας νέες επιλογές και στους δημότες που μπορούν να έχουν την πληροφορία άμεσα χωρίς να παρεμβαίνει κάποιος υπηρεσιακός ή γενικά κάποιος που θα μπορούσε να δώσει την λύση σε αυτό, να δώσει άμεσα την πληροφορία.

Πρόγραμμα IRC- Hermes, ψηφιακή βιβλιοθήκη με καταγραφή στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ ιστορικών κτηρίων και ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα στο κτήριο το οποίο πηγαίνει, να σκανάρει το barcode που υπάρχει και να του παρέχονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται για αυτό το κτήριο.

Δημιουργία Chabot στην σελίδα του Δήμου στο Facebook που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και ενημέρωση για κάποια σημαντικά θέματα μαζεμένα σε ένα σημείο και άμεση επικοινωνία».

Δυνατότητα επικοινωνίας με τον Δήμο στον αριθμό 15109, αριθμός βοήθειας προς τον πολίτη με χρέωση ανάλογα τον πάροχο και μετά το πέρας της λειτουργίας του ωραρίου του Δήμου με καταγραφή του προβλήματος.

ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ, με καταγραφή προβλημάτων και την δυνατότητα προσθήκης φωτογραφίας και στίγματος σε χάρτη τα οποία θα στέλνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένα έργο για ψηφιακή χαρτογράφηση δικτύων και άλλων δεδομένων του δήμου για αποτύπωση στοιχείων τα οποία θα παραμένουν στον δήμο.

Σύστημα σε εξέλιξη για την παροχή κατανάλωσης νερού με το οποίο θα μπορεί να έχει πλήρη οικονομική πληροφόρηση ο πολίτης για τις οφειλές στον δήμο αλλά και δυνατότητα και πληρωμής.

Νέα τεχνολογία με αισθητήρες σε κάδους για πληροφόρηση ως προς την πληρότητα των κάδων και οικονομία σε δρομολόγια.

Παρουσιάσθηκε η «Νέα Εποχή του Ψηφιακού μετασχηματισμού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Τraffic σύστημα σε αυτοκίνητα του δήμου για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται αλλά και σύστημα αναγνώρισης διαρροής νερού. Σημεία wifi σε 4 σημεία, Κοκκάρι Πυθαγόρειο, Ηραίο, Αγ. Κωνσταντίνο.

Τελειώνοντας την παρουσίαση ο κ. Διονυσίου δήλωσε στο Samostoday:

«Σήμερα παρουσιάστηκε η συνολική αποτύπωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα έργα τα οποία είναι ήδη έτοιμα για να λειτουργήσουν προς όφελος των δημοτών όπως είναι το πενταψήφιο 15109 και η εφαρμογή imcity για την καταγραφή των προβλημάτων.

Από εκεί και πέρα παρουσιάσαμε όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, κάποια από αυτά θα βγουν άμεσα όπως η οικονομική διαχείριση των δημοτών ώστε να μπορούν να βλέπουν τις οφειλές που έχουν και γενικότερα την οικονομική τους εικόνα στον δήμο και στη συνέχεια υπάρχει η εφαρμογή για την αποτύπωση των δικτύων μέσω της τεχνολογίας και την πληρότητα των κάδων , το traffic για τα οχήματα του δήμου, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη οικονομία και καλύτερη διαχείριση όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση κρίσιμων τομέων παροχής υπηρεσιών από τον Δήμο  Ανατολικής  Σάμου όπως η ενεργειακή διαχείριση κτιρίων και δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, η διαχείριση απορριμμάτων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η λειτουργία του μηχανισμού διαχείρισης στόλου στα εργοτάξια και στην πολιτική προστασία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »