Παραίτηση μελών του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Το 2ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου και πάλι στην έδρα του. Σχολικό συγκρότημα πρότυπο

Αύριο ξεκινά η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία και στην Σάμο αφού έτσι επέβαλε το υπουργείο για όλη την Ελλάδα .

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να αναδείξει όλα τα προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις.

Στην αγωνία μας και στην προσπάθεια μας να ξεκινήσουν μαζί οι σχολικές μονάδες τόσο την διαζώσης διδασκαλία όσο την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, χωρίς να μείνει έξω ούτε ένας μαθητής λόγω των συνθηκών μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρήκαμε συμπαραστάτες τους δύο δημάρχους, τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, τις δύο επιτροπές Παιδείας των δύο δήμων, τον Σύλλογο Πολυτέκνων, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά όχι την θεσμική ηγεσία της Εκπαίδευσης από την τοπική βαθμίδα μέχρι την Υπουργό.

Στα ψιλά γράμματα πέρασαν οι 13 κατεστραμμένες σχολικές μονάδες, (που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο μεταστέγασης τους) τα 1500 ακατοίκητα κτίρια, οι μαθητές χωρίς τάμπλετ, οι περιοχές χωρίς ίντερνετ και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που ζητούσαμε να δοθεί μία μικρή παράταση στην σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, να αποφασίσουν οι σύλλογοι διδασκόντων την μορφή και τον τρόπο ώστε να μην αποκλειστούν οικογένειες και μαθητές.

Το ζήτημα ήταν να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αφού θεωρούσαμε ότι λόγω των συνθηκών θα έχουμε μία μικρή παράταση, μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα σε κάθε σχολική μονάδα.

Το ίδιο διαβεβαίωνε και η Δ/.ντρια Εκπ/σης στις δύο τοπικές συσκέψεις των δύο δήμων.

Από την στιγμή που αυτό δεν θα συμβεί, παραιτούμαστε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αφοί έχουμε δεσμευτεί ηθικά σε συναδέλφους μας ότι οι σχολικές μονάδες του νησιού μας θα έχουν μία μικρή παράταση στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση, λόγω των συνθηκών, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί.

Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο και σε κάθε σχολική μονάδα για ο,τι χρειαστεί από δω και πέρα αλλά η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε θεσμικά.

Αρχοντούλης Ιωάννης Πρόεδρος Δ.Σ

Πολυζωγοπούλου Χρύσα Αντιπρόεδρος Δ.Σ

Λαμπρινού Ανδριανή Γραμματέας Δ.Σ

Τζελέπη Αικατερίνη Ταμίας Δ.Σ

Κατζώρας Δημήτριος Μέλος Δ.Σ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Αίτημα Ελλάδος προς ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Περισσότερα »
Την Πέμπτη (14/01) λειτουργεί το Δημοτικό σχολείο Αγίου Κων/νου και τη Δευτέρα (18/01) το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

Την Πέμπτη (14/01) λειτουργεί το Δημοτικό σχολείο Αγίου Κων/νου και τη Δευτέρα (18/01) το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

Μετά από συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται από τον ανάδοχο μελετητή Βασίλη Μπαρδάκη και με βάση την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ανακοινώνουμε ότι αύριο

Περισσότερα »
Τρεις διαδραστικοί πίνακες και τρεις υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών στον δήμο Αν. Σάμου

Τρεις διαδραστικοί πίνακες και τρεις υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών στον δήμο Αν. Σάμου

Σε συνέχεια της φιλανθρωπικής δράσης της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών, (από τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, παραλήφθηκαν δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Περισσότερα »