ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Μήνυση κατά εργαζομένων του Επαρχείου Ικαρίας, του Προέδρου και της Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Ικαρίας.

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 7 Οκτώβρη - Απόφαση δικαστηρίου για Χ.Α.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας και του Συνδικαλιστικού τους οργάνου για την διασφάλιση του πρωταρχικού εργασιακού τους δικαιώματος, αυτό της υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο.

Με αφορμή μια έγγραφη διαμαρτυρία που συνέταξαν και υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε Ικαρίας αναφερόμενη στα υπαρκτά και έντονα κτιριακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και δυσχέραιναν το έργο τους, συνεπικουρούμενη από σχετική Ανακοίνωση του Δ.Σ του ΣΥΠΕΣΙ  προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις, με περίσσιο θράσος ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που εδρεύουν οι Υπηρεσίες του Επαρχείου Ικαρίας υπέβαλε έγγραφη Μήνυση-Έγκλιση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου κατά των Εργαζομένων, του Προέδρου και της Γραμματέας του Σωματείου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, ζητώντας την ποινική τους δίωξη.

Μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρούνται  τέτοιας μορφής πράξεις,  όταν η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, φέρνει προς ψήφιση αντεργατικούς νόμους ενάντια στην συνδικαλιστική δράση  επιδιώκοντας την ποινικοποίηση όλων των αγωνιστικών μέσων που διαθέτουν οι εργαζόμενοι για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, το δικαίωμα στην Απεργία , στις διαδηλώσεις και στη συνδικαλιστική δράση γενικότερα.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ενώνοντας τη φωνή του μαζί με τους εργαζόμενους στην Π.Ε. Σάμου και του Συλλόγου τους, και τους στηρίζει σε όλα τις διεκδικήσεις τους και ιδιαίτερα σε ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Κανείς δεν είναι μόνος του σε οποιαδήποτε αντεργατική επίθεση από όπου κι αν προέρχεται. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους των Π.Ε Σάμου και Ικαρίας.

Καλούμε τον  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με την ιδιότητά του ως Έπαρχου Ικαρίας, να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και να επανεξετάσει τους όρους συνεργασίας με το συγκριμένο ιδιοκτήτη, ο οποίος μηνύει τους εργαζόμενους του Φορέα του οποίου προΐσταται.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου να συζητήσει στην σημερινή του συνεδρίαση 29-10-2020 το θέμα και να πάρει απόφαση υπέρ των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού οργάνου, καθώς και την άμεση πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

Καλούμε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να αποσύρει άμεσα τη μηνυτήρια αναφορά του κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι.

Δε σκύβουμε το κεφάλι. Δε φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε δυναμικά όλες τις αντεργατικές επιθέσεις. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής

Ο Γραμματέας

Μανώλης Παχυμανώλης

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα