Νίκος Τριανταφύλλου: Ξεκινήσαμε τα μαθήματα στο ΔΙΕΚ Σάμου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Παρεμβάσεις και ερωτήσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διευθυντής των ΔΙΕΚ Σάμου, κ. Νίκος Τριανταφύλλου.

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης θεωρείται ως μεταδευτεροβάθμια εκπαιδευτική κλίμακα που είναι ενεργή από το 1992 και προσφέρει εκπαίδευση σε ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι ειδικότητες ποικίλλουν ανά περιοχή και ΔΙΕΚ, δίνοντας την ευκαιρία για δωρεάν εκπαίδευση σε διάφορες ειδικότητες.

«Χθες (Δευτέρα 12/10) δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα, η έναρξη των Δημοσίων ΙΕΚ όλης της επικράτειας , είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 7 Οκτωβρίου, όμως λόγω του ότι δημιουργήθηκε φέτος ένα νέο μητρώο καθηγητών υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις για την εκκαθάριση, την οριστικοποίηση των αιτούντων.

Ξεκινήσαμε χθες 12 του μηνός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τα επτά (7) τμήματα της Σάμου συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, εκπαιδευτές είχαμε και έχουμε και καλύψαμε όλες τις απαιτήσεις που είχαμε σε ώρες. Μπορέσαμε και τηρήσαμε και τους κανονισμούς για τον Covid – 19 και κάναμε τον αγιασμό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τηρούμε τους κανόνες όσο μπορούμε αλλά δεν είναι τα πράγματα ελαστικά όπως ήταν πέρυσι που μπορούσε να φύγει κάποιος με μια υπεύθυνη δήλωση. Φέτος ο νόμος έχει αλλάξει, είναι πολύ πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για τους μαθητές που θα θελήσουν να κάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή να αιτηθούν να μην παρακολουθούν διά ζώσης το μάθημα. Τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και για να μπορέσει να πάρει κάποιος απαλλακτικό από το μάθημα πρέπει να έχει γνωμάτευση γιατρού που βεβαιώνει συγκεκριμένα πράγματα.

Την καθαρίστρια περιμένουμε από τον Δήμο, υπολείπονται κάποιες διαδικασίες, οπότε θα έχουμε το ευτύχημα να έχουμε καθαρίστρια πλήρους ωραρίου από τις 13:00 ως τις 21:00 που λειτουργούν τα γραφεία και η διοίκηση του ΙΕΚ .

Από πέρυσι έχουμε τους προπονητές αθλημάτων, αισθητική-ποδολογία και ονυχοπλαστική, Αρχιμάγειρας (Chef) και το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού. Φέτος για Ά εξάμηνο φτιάξαμε πάλι  Αρχιμάγειρας (Chef), Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού και Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου».

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 τμήματα με 130 εγγραφές, ενώ πλέον δεν γίνεται εγγραφή καθώς έχει περάσει το χρονικό όριο. Για τους καθηγητές θα ανοίξει πάλι το μητρώο καθώς  τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει το Εξάμηνο.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εξωστρέφεια από το Δ.Ι.Ε.Κ Σάμου με την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας δεσμούς και αλληλεπίδραση με τους τοπικούς επαγγελματικούς κλάδους, δίνοντας ώθηση και στην τοπική οικονομία να κάνει βήματα με καταρτιζόμενους των Δ.Ι.Ε.Κ Σάμου.

Ο κ. Τριανταφύλλου ως Περιφερειακός σύμβουλος δηλώνει έκπληκτος και προβληματισμένος με τα κρούσματα και το επίπεδο 3 που βρίσκεται η Σάμος και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση, αλλά σύνεση και προσοχή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »
Επιμελητήριο Σάμου: Ανακοίνωση σχετικά με τη καταγραφή ζημιών επιχειρήσεων από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020

Ευχαριστήρια δήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου για την αρωγή της Πολιτείας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σάμου ευχαριστούμε την Κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση της  και την μεθοδική και συστηματική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την πρώτη

Περισσότερα »