Νίκος Στεφανής: Στις 4 ή 5 Ιανουαρίου 2021 θα έρθουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Νίκος Στεφανής: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με προσοχή και ευθύνη

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Τα νοσοκομεία της χώρας παραλαμβάνουν σταδιακά τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ήδη έχουν προετοιμάσει τον χώρο που θα γίνονται οι εμβολιασμοί.

«Η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και για το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας. Εμείς είμαστε καθόλα πανέτοιμοι, αναμονή έχουμε μόνο για τα εμβόλια, όπου όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ενημερωθείτε.

Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 40% του προσωπικού. Σε αυτό το ποσοστό είναι το 70% των γιατρών, είναι μεγάλο ποσοστό, είναι οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα εμβόλια, κατά πάσα πιθανότητα 4-5 Ιανουαρίου, είμαστε σε αναμονή αυτής της ημερομηνίας. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μόλις έρθουν τα εμβόλια στο νησί μας. Σαράντα εμβολιασμοί θα γίνονται περίπου την ημέρα, θα ξεκινάμε πρωί και θα τελειώνουμε βράδυ. Το προσωπικό είναι πανέτοιμο, κάνουν σεμινάριο για το πως θα προχωρήσουν την διαδικασία.

Πήραμε την απόφαση πως θα ξεκινήσουμε, πρώτος θα κάνω εγώ, η κα. Βελώνη (πρόεδρος επιτροπής λοιμώξεων), ο κ. Καραβασίλης (Διευθυντής διοικητικής υπηρεσίας) και η κα. Καρύδα (Διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας).

Θα ακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές με τυχαία επιλογή, ο καθένας ξεχωριστά θα πηγαίνει και θα δίνει το ιστορικό για να μπει και να κάνει το εμβόλιο, για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα και για αυτό το κάθε εμβόλιο έχει 15 λεπτά το ένα με το άλλο απόκλιση».

Ο φόβος εξακολουθεί να υπάρχει για έξαρση στη Σάμο από τον Covid-19, καθώς οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες από και προς στη Σάμο και ο κ. Στεφανής συστήνει προσοχή και τήρηση καραντίνας.

Για το λεγόμενους αρνητές του εμβολίου, ο κ. Στεφανής είπε:

«Όλοι έχουν γίνει επιστήμονες του καφενείου, αυτά πρέπει να εκλείψουν, η επιστήμη προχωράει μπροστά και δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή βρέθηκε το εμβόλιο τόσο γρήγορα είναι λάθος ή δεν είναι σωστό. Δεν θα υπάρξει μετάλλαξη, υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν θα μπορούν να το κάνουν».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ