Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταγγέλλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης.

Σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ο Νίκος Βακάλης δημοσιοποίησε την ομιλία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με τις εκλογές και τον αθλητικό νόμο.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε τα εξής:

*** Πριν λίγες ώρες τελείωσε ακόμα μια Εκτελεστική της ΕΠΟ. Επειδή έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα, θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω την θέση μου απέναντι στην Ένωσή μου και απέναντι στις υπόλοιπες Ενώσεις.

Πρώτη φορά το κάνω, δεν μ αρέσει, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα παραθέσω επακριβώς τα όσα είπα με θέμα την αναβολή και τον εκ νέου ορισμό των Εκλογών σύμφωνα με την νέα τροπολογία του Υφ. Αθλητισμού. Το θέμα όμως είναι γενικότερο και αφορά στα σημεία του Νόμου που καταλύουν το Αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτή είναι η δική μου θέση και άποψη, είναι πάγια και διαχρονική και δεν έχει σχέση με ομάδες, κόμματα, πρόσωπα. Είπα λοιπόν… Την θέση μου την έχω εκφράσει αρκετές φορές, δεν θα την αλλάξω, θα επιμείνω σ αυτή. Πάνω απ’ όλους και απ’ όλα βάζω το αυτοδιοίκητο και το συμφέρον της ΕΠΟ και των Ενώσεων και δεν πρόκειται να συναινέσω σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση όπου σε μια νύχτα καταργούνται διατάξεις Καταστατικών φορέων που λειτουργούν δεκαετίες.

Βιώνουμε πρωτοφανείς κ απροκάλυπτα παρεμβατικές συμπεριφορές. Σε καμιά ευνομούμενη δημοκρατική χώρα δεν έχουν γίνει τόσο και τόσες ωμές παρεμβάσεις στις Καταστατικές διαδικασίες Συλλόγων και Φορέων. Και όλα αυτά γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο. Και αυτός είναι το ότι έχουμε καταστεί κατώτεροι των περιπτώσεων. Είμαστε ανύπαρκτοι και κάποιοι από εμάς είτε εξαντλούμαστε στον ρόλο του αγγελιοφόρου του Υπουργού, είτε χτυπάμε παλαμάκια. Η θέση μου επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι να μετατεθεί μεν η ημερομηνία των Εκλογών, αλλά να μην παρθεί καμία άλλη απόφαση που να αφορά στον τρόπο διεξαγωγής τους πριν έρθουμε σε επαφή με τις FIFA-UEFA.

Eπίσης να δώσουμε κ ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις που έχουν εκλογές. Σχετικά δε με την έως τώρα συμπεριφορά των FIFA-UEFA μου δημιουργούνται απορίες αλλά δεν μπορώ να προδικάσω κάτι, γιατί δεν ξέρω το ποιος φταίει για την αδράνεια τους. Ξέρω πάντως ότι έχουν υποχρέωση να ασκήσουν τον θεσμικό τους ρόλο , αυτόν του θεματοφύλακα των Καταστατικών Αρχών και Αξιών των μελών τους, όπως είναι και η ΕΠΟ. Να καταθέσω δε και κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως μας διαφεύγει. Σε κάποιο λοιπόν σημείο του σκεπτικού της απόφασης του CAS που αφορούσε σε υπόθεση που απασχόλησε έντονα το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρεται το εξής πάρα πολύ σημαντικό…

“Η δυνητική απειλή παραβίασης του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ των Εθνικών Ομοσπονδιών να διατηρούν την αυτονομία κ την ανεξαρτησία τους και να αποτρέπουν την υπερβολική Κρατική παρέμβαση, είναι σημαντικά μεγαλύτερη από κάθε κρατική επιτροπή, από κάθε διοικητικό όργανο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π, ανεξαρτήτου της ΕΠΟ”. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει CAS για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Όπλα λοιπόν έχουμε. Αρκεί να έχουμε την θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε.

Εγώ νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας. Από εκεί και πέρα ας αναλάβει εδώ μέσα ο καθένας μας τις ευθύνες του απέναντι στην αυτονομία του Ποδοσφαίρου, απέναντι στην υπόσταση της ΕΠΟ και στην ύπαρξη των Ενώσεων. Και να ξέρετε … πως είτε έτσι , είτε αλλιώς …τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ. Είναι επιλογή του καθενός να επιλέξει τον τρόπο που θα καταγραφεί το όνομα του και η συμβολή του.”

samossport.blogspot.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταγγέλλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης. Σε μέσο κοινωνική δικτύωσης

Περισσότερα »
Σε νέα θέση η λαϊκή αγορά στην πόλη της Σάμου. «Οι απειλές δεν μας φοβίζουν και εμείς συνεχίζουμε εδώ»

ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου: «Όχι στα πρόστιμα και στις διώξεις των αγροτών. Ναι στο δικαίωμα να εμπορεύονται τα προϊόντα που παράγουν»

Τηλεφωνική παρέμβαση  στο δήμαρχο έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φλεβάρη 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης, σχετικά με τις απειλές από

Περισσότερα »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ».

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 3η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  25  Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη  με ώρα έναρξης 18:00΄ 

Περισσότερα »