Μαρία Κονδύλη: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας»

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Πρόεδρος η κα Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σωτηράκης

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της πριν από 5 μήνες, η κα Κονδύλη προχωρά σε εργασίες που αφορούν το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιρρύπανσης στο λιμάνι της Σάμου, που οργάνωσε το Λιμενικό Ταμείο και η εταιρεία που συνεργάζεται. Στην άσκηση συμμετείχαν και αρκετά μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μαλαγαρίου, η ομάδα Αυτοδυτών, η ΕΟΔ (Παράρτημα Σάμου), η Πολιτική προστασία, εκπρόσωπος της SILK OIL. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε ρίψη πλωτών φραγμάτων για εγκλωβισμό της ρυπογόνου ουσίας και τον τρόπο περισυλλογής αυτής με τα κατάλληλα υλικά και μέσα.

«Η άσκηση γίνεται κάθε χρόνο και σαν Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουμε κάνει σύμβαση με αυτή τη συγκεκριμένη εταιρεία και κάθε χρόνο στα χρέη που έχουν είναι να κάνουν και μία άσκηση για παν ενδεχόμενο. Για εμένα είναι βασικό να υπάρχουν ασκήσεις ετοιμότητας, ευχή όλων μας είναι ποτέ να μην χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Η άσκηση πήγε πάρα πολύ καλά, υπήρξαν ενδιαφερόμενοι και η εταιρεία έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι.

Στο λιμάνι Μαλαγαρίου ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αναδόμησης του λιμένα, έχει ξεκινήσει ο εργολάβος, έχει μπει μέσα, τα πρώτα μπλόκια έχουν πέσει, θα γίνει και μία επέκταση του προβλήτα κατά 25 μέτρα για να μπορούν να δένουν και άλλα καράβια μεγαλύτερα. Γενικά υπάρχει ένας οργασμός έργων, που ήταν ώριμα. Σε λίγες ήμερες ξεκινά και ο εργολάβος από τον κόμβο μέχρι κάτω με κατασκευή πεζοδρομίου κι ένα πετρόχτιστο πεζούλι. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας».

Η κα Κονδύλη τόνισε την σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο Σύλλογος Φίλων Μαλαγαρίου, οι οποίοι έχουν δείξει μεράκι για την περιοχή τους. Τα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή προς το παρόν θα μείνουν στο ελικοδρόμιο καθώς αποτελούν προϊόντα κατάσχεσης.

Το έργο του ηλεκτροφωτισμού έχει ολοκληρωθεί, απλά δημιουργούνται κάποια μικροπροβλήματα από βραχυκύλωμα. Τοποθετείται γκαζόν και θα φτιαχτεί και ο κόμβος στο Μαλαγάρι, αλλά ακόμα γίνονται διεργασίες για τις τελικές αποφάσεις. Τα δύο γήπεδα τένις, έχουν γίνει μήλο έριδας των κατοίκων, καθώς πολλές φορές αθλούμενοι παραμένουν στο χώρο για ώρες, μη δίνοντας την δυνατότητα και σε άλλους αθλούμενους να κάνουν χρήση. Όπως είπε η κα Κονδύλη θα προσπαθήσει να μπει ένα πρόγραμμα ως προς την χρήση τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »