Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, η οποία μίλησε για την επίσκεψη των τριών Γενικών Γραμματέων Υπουργείων της κυβέρνησης στη Σάμο και το τι αποκόμισε.

«Ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση, είχαμε επαφές, ήρθε και ο δικός μας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Κυριαζόπουλος, ο οποίος είναι από την αρχή δίπλα μας και προσπαθεί να μας συνδράμει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνια μας μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

Υπάρχει επικοινωνία μαζί του, ενημερώνεται πάρα πολύ και στα προβλήματα τα απρόβλεπτα που έχουνε βγει και κάποια θέματα με τον τουρισμό που θα αναγκαστούμε σε λίγο να βρούμε μπροστά μας σχετικά με την ασφάλεια των λιμένων,  με τις πύλες εισόδου, αλλά γενικά ήταν μία ξεχωριστή επίσκεψη για να δούμε τα θέματα και τα προβλήματα των λιμανιών μας. Ήμασταν από το πρωί μαζί, πήγαμε πρώτα στα Κοντέϊκα, μετά στο λιμάνι του Καρλοβάσου και τα κτήρια μας ».

Όπως πρόσθεσε η κα Κονδύλη, το βάρος όλο πέφτει στην Π.Ε Σάμου, που διαθέτει και τις κατάλληλες τεχνικές υπηρεσίες με εμπειρία στα λιμάνια και στα λιμενικά έργα. Η επίσκεψη συνεχίστηκε και στο Κοκκάρι, όπου ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι πρέπει η χερσαία ζώνη του Κοκκαρίου να περάσει στα χέρια του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να υπάρχει μια σωστή δόμηση σύμφωνα με τις ανάγκες του τόπου, αλλά και να γίνουν σωστά από την αρχή τα έργα.

Για το κομμάτι του Πυθαγορείου και την καθίζηση που έχει υποστεί, η κα. Κονδύλη ενημέρωσε τον κ. Κυριαζόπουλο ότι ήδη γίνεται μελέτη με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και έχει βγει ένα συγκεκριμένο ποσό, ενώ ο οικίσκος στην πύλη εισόδου ίσως χρειαστεί κάποιες βελτιώσεις λόγω της συνθήκης Σένγκεν, η οποία δημιουργεί και κάποια προβλήματα στις πύλες εισόδου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθοκάμπου : Άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση  το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μαραθοκάμπου για τρίτη φορά και υπό την πίεση του Δήμου Δυτικής Σάμου

Περισσότερα »