Κώστας Μουτζούρης: «Θα συναντηθώ με τους συλλόγους για το θέμα του «Επικούρειου» ώστε να μην υπάρχει παραφιλολογία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί θέμα έντονης αντιπαράθεσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (Σάμου), όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έγκριση παραχώρησης (κατά πλειοψηφία), του «Επικούρειου» Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου, στο «Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε, διά τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη, 18 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί αίτημα Πολιτιστικών Συλλόγων της Σάμου για αναβολή συζήτησης του θέματος, αφού δεν υπήρξε το ανάλογο χρονικό διάστημα διαβούλευσης και πληρέστερης ενημέρωσής τους γύρω από το θέμα. Τελικώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη συζητήθηκε και ψηφίστηκε, το ίδιο βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Υπήρξε μία πρόταση του Βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να του παραχωρηθεί χώρος, για να λειτουργήσει ένα Ινστιτούτο λίαν υψηλής στάθμης, εφόσον υλοποιηθεί. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Σάμο συζήτησαν μεταξύ τους και είχαμε θετική άποψη, οπότε το θέμα εισήχθη στο περιφερειακό συμβούλιο, ως οφείλαμε και το περιφερειακό συμβούλιο με 30 ψήφους έναντι 9, θεώρησε ότι μπορεί να δοκιμαστεί αυτό το ΣΔΙΤ και επειδή το παραχωρητήριο του κτηρίου του Επικούρειου που ήταν πριν από πολλά χρόνια, ανέφερε ότι θα στεγαστούν και τρεις σύλλογοι πολιτιστικοί. Είπαμε στην απόφαση ότι αφενός μεν ότι, θα παραχωρηθεί ο χώρος, ένα μέρος του Επικούρειου, δοκιμαστικά για δύο-τρία χρόνια να δούμε αν προχωρά το Ινστιτούτο, γιατί διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για αυτό, αλλά αφετέρου χωρίς να ξεστεγαστούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Σάμου, που έχουν προτεραιότητα. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν γιατί κάπου υπάρχει παραφιλολογία».

Το έγγραφο αναβολής της απόφασης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο υπεγράφη από 9 τοπικούς συλλόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι ζητούν στέγαση.

«Δεν το έχω υπόψη μου αυτό, εγώ ήξερα για τρεις συλλόγους αλλά φαντάζομαι θα θέλουν στέγαση. Σε αυτό το κτήριο υπολόγισαν ότι τα έξοδα συντηρήσεώς του, το χρόνο είναι 120 -150.000€. Είναι μεγάλο το ποσό, απευθυνθήκαμε αρχικά στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και του προτείναμε να το αναλάβει. Ο Δήμος όπως και εμείς δεν μπορούσαμε να το αναλάβουμε αυτό με τόσα χρήματα, για αυτό δεχτήκαμε πολύ ευχαρίστως αυτή την πρόταση. Είναι πρόταση που θα εξεταστεί από το Υπουργείο, θα το δούμε και πόσο στέκει, νομίζω είναι καλή ιδέα και χωρίς να ξεστεγάσουμε τους τρεις πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι δεν μπορούν να αναλάβουν τα έξοδα».

Αυτό που τόνισε ο κ. Μουτζούρης είναι ότι το Ινστιτούτο είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, που θ’ ανεβάσει το επίπεδο της περιοχής. Ο Δήμος δεν μπορεί να αντέξει το βάρος συντήρησης, το ίδιο βέβαια και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, αλλά όλο βρίσκεται υπό εξέταση. Στο άμεσο μέλλον, ο κ. Μουτζούρης έχει σκοπό να πραγματοποιήσει συνάντηση και με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ