Κώστας Μουτζούρης: «Επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο»

Κώστας Μουτζούρης: «Επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο»

Στο κτίριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα (16/09) συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και των Δημάρχων Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, παρουσία και άλλων αυτοδιοικητικών. Μοναδικό θέμα συζήτησης οι επόμενες κινήσεις, στις οποίες θα προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μία εβδομάδα, μετά τη φωτιά που κατέκαψε το ΚΥΤ Μόριας και έφερε σχεδόν 13.000 αιτούντες άσυλο στους δρόμους του Καρά Τεπέ.

Με την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Κώστας Μουτζούρης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία ωστόσο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παραβρέθηκε μόλις για λίγα λεπτά, αφού πρώτα ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως θα επανέλθει με πρόταση, εφόσον πραγματοποιήσει συνάντηση με τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, χαρακτήρισε αυτό που ζει εδώ και μία εβδομάδα η πόλη της Μυτιλήνης ως «καθεστώς ομηρίας», επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία σοβαρή κουβέντα με την Κυβέρνηση κάτω από τέτοια πίεση και αν πρώτα δεν υπάρξει μια γενναία αποσυμφόρηση, ρίχνοντας τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στο νησί κάτω από 3.000».

Αύριο, ο κ. Βέρρος θα επιδιώξει επίσης συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αποκάλυψε πως αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας, ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε πως «επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο», διευκρινίζοντας πως «το ίδιο άλλωστε επιθυμούν και οι αιτούντες άσυλο, να φύγουν από τα νησιά και να συνεχίσουν τη ζωή τους, όπου έχουν ονειρευτεί.».

Δεδομένης μάλιστα της πανδημίας, ο κ. Μουτζούρης συμπλήρωσε πως «ο κορονοϊός αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα, που επιβάλλει την άμεση μετεγκατάσταση μεταναστών, αφού αυτή τη στιγμή ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα στο δρόμο, τόσο στη Μόρια όσο και στον Καρά Τεπέ.».

stonisi.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »