Κώστας Μουτζούρης: «Επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο»

Κώστας Μουτζούρης: «Επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο»

Στο κτίριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα (16/09) συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και των Δημάρχων Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, παρουσία και άλλων αυτοδιοικητικών. Μοναδικό θέμα συζήτησης οι επόμενες κινήσεις, στις οποίες θα προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μία εβδομάδα, μετά τη φωτιά που κατέκαψε το ΚΥΤ Μόριας και έφερε σχεδόν 13.000 αιτούντες άσυλο στους δρόμους του Καρά Τεπέ.

Με την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Κώστας Μουτζούρης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία ωστόσο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παραβρέθηκε μόλις για λίγα λεπτά, αφού πρώτα ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως θα επανέλθει με πρόταση, εφόσον πραγματοποιήσει συνάντηση με τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, χαρακτήρισε αυτό που ζει εδώ και μία εβδομάδα η πόλη της Μυτιλήνης ως «καθεστώς ομηρίας», επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία σοβαρή κουβέντα με την Κυβέρνηση κάτω από τέτοια πίεση και αν πρώτα δεν υπάρξει μια γενναία αποσυμφόρηση, ρίχνοντας τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στο νησί κάτω από 3.000».

Αύριο, ο κ. Βέρρος θα επιδιώξει επίσης συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αποκάλυψε πως αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας, ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε πως «επιβάλλεται η απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά και δη από τη Λέσβο», διευκρινίζοντας πως «το ίδιο άλλωστε επιθυμούν και οι αιτούντες άσυλο, να φύγουν από τα νησιά και να συνεχίσουν τη ζωή τους, όπου έχουν ονειρευτεί.».

Δεδομένης μάλιστα της πανδημίας, ο κ. Μουτζούρης συμπλήρωσε πως «ο κορονοϊός αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα, που επιβάλλει την άμεση μετεγκατάσταση μεταναστών, αφού αυτή τη στιγμή ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα στο δρόμο, τόσο στη Μόρια όσο και στον Καρά Τεπέ.».

stonisi.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Επιστολή Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη σχετικά με το πρόγραμμα Εξοικονομώ- Αυτονομώ για το Βόρειο Αιγαίο

ΠΡΟΣ:  Yπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κο. Χατζηδάκη Κωστή Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Μετά και  από σχετικό αίτημα του Π.Τ ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ ως Περιφερειακή Αρχή 

Περισσότερα »
Χαιρετισμός Χριστόδουλου Στεφανάδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης και χαρακτηρισμού της Σάμου ως σεισμόπληκτης περιοχής

Μετά από πολλές παρεμβάσεις μας, σήμερα με ενημέρωσαν, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ότι τελικά υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και απεστάλη στο ΦΕΚ

Περισσότερα »