Κόντρες στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την Χρυσή Αυγή

Κόντρες στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την Χρυσή Αυγή

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταξύ των μελών αντιπολιτευτικών παρατάξεων  με την Περιφερειακή Αρχή, μετά από ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία χαρακτηρίζει άβουλη την Περιφερειακή Αρχή. Αφορμή στάθηκε ένα ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή. Η επικεφαλής του ΛΑΣ, Αγλαΐα Κυρίτση ζήτησε να συζητηθεί και να ψηφιστεί ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε προκαλώντας αντιδράσεις, με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστα Αρώνη να απαντά «Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από κανέναν και κανείς δεν έχει εκχωρήσει το δικαίωμα αυτό στην κ. Κυρίτση»

Απάντηση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου

Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υποτιθέμενη άρνηση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου να εγκρίνει ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Η  Περιφερειακή Αρχή αποφεύγει επιμελώς να μπαίνει σε δημόσιο διάλογο και σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μέσω ανακοινώσεων με άλλες παρατάξεις, πολύ δε περισσότερο για ζητήματα που σαν στόχο έχουν την επικοινωνιακή και μόνο προβολή του «καταγγέλλοντος». Δέχεται δε και αναζητά την καλοπροαίρετη κριτική απ’ όπου και αν προέρχεται. Ωστόσο  κάποιοι ξεπερνούν τα όρια και εκλαμβάνουν την στάση αυτή ως αδυναμία. Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από κανέναν και κανείς δεν έχει εκχωρήσει το δικαίωμα αυτό στην κ. Κυρίτση. Και μπορεί η ίδια να υποστηρίζει την τέχνη του «σώπα και μη μιλάς» ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει επίσης πως υπάρχει και η τέχνη του «να μιλάς και να μην λες τίποτα». Και σε αυτήν η κα. Κυρίτση έχει κάνει διδακτορικό…

Δελτίο Λαϊκής Συσπείρωσης

Μόλις λίγες ώρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την πολύκροτη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και -δυστυχώς για το Βόρειο Αιγαίο- οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτουν πόσο άβουλη είναι η περιφερειακή αρχή. Πόσο άβουλη και «λίγη» είναι και πόσες «δεσμεύσεις» έχει, αφού επιλέγει προκλητικά να κρύβεται πίσω από προφάσεις εν (πολλές) αμαρτίες. Η Λαϊκή Συσπείρωση ενόψει της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ζητώντας διά περιφοράς να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα μέλη, κάτι που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν για διάφορα θέματα.

Η απάντηση του προέδρου είναι απογοητευτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική: «Μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και επικεφαλής συνδυασμών, όλοι ήταν σύμφωνοι με την ουσία του προτεινόμενου ψηφίσματος απλά υπήρχαν ενστάσεις κατά πόσο νομιμοποιείται το Π.Σ να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη με ένα ψήφισμα .Επίσης υπάρχει και ένα πρόβλημα με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις όπως σας εξήγησε και ο κος Σ. Πέρα από δημοτικά συμβούλια δεν πήρε απόφαση κανένα περιφερειακό συμβούλιο απ όσο έμαθα. Εννοείται ότι όλοι καταδικάζουμε τις τακτικές της Χ.Α και ελπίζουμε στην καταδίκη αυτών. Με εκτίμηση Αρώνης Κώστας»

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ. Αρώνης; Ότι η έκφραση πολιτικής άποψης, κάτι που έκαναν  όλα τα κόμματα στη Βουλή -ακόμα και σήμερα, είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη! Ότι κανένα άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πήρε σχετική απόφαση, οπότε και αυτό του Βορείου Αιγαίου δεν «νομιμοποιείται» να βγάλει ένα ψήφισμα πολιτικής καταδίκης. Καινοφανείς δικαιολογίες που όχι μόνο δεν στέκουν πουθενά, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα πώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την πολιτική και ποια προεκλογικά «γραμμάτια» εξοφλεί. Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με το φασισμό και το ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς. Να θυμίσουμε, επίσης, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ηγείται ενός πολιτικού οργάνου που λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και ασκεί πολιτικές πιέσεις, χωρίς να «κρύβεται» πίσω από θεσμολαγνικά τερτίπια και προσχήματα. Και όταν το κάνει επιχειρεί να θολώσει τα νερά για να μην πάρει σαφή θέση. Τέλος, να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου το εξαιρετικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», το οποίο σ’ ένα στίχο του λέει χαρακτηριστικά: «μεγάλη τέχνη αυτό το σώπα»…»

«Ο Άλλος Δρόμος» και «Ανταρσία στο Αιγαίο»

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο επικεφαλής παράταξης ΠΣ Βορείου Αιγαίου «ο Άλλος Δρόμος», Στράτος Γεωργούλας, και ο επικεφαλής της Ανταρσίας στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Νίκος Μανάβης ανακοίνωσαν τα εξής: «Ως επικεφαλής παρατάξεων λάβαμε χθες (06-10) email από τον γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣ. Μέχρι και σήμερα κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας, ενώ αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου ότι «ο πρόεδρος του ΠΣ…μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και επικεφαλής συνδυασμών… υπήρχαν ενστάσεις κατά πόσο νομιμοποιείται το ΠΣ να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη».  Είναι προφανές ότι ως επικεφαλής της «Ανταρσία στο Αιγαίο» και του «Άλλου Δρόμου», θα συμφωνούσαμε στην έκδοση ψηφίσματος με τη διαδικασία δια περιφοράς, ουδέποτε ρωτηθήκαμε όμως.  Αναμένουμε από τον Πρόεδρο του ΠΣ και τη ΛΑΣ, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που αρνήθηκαν την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης.»

empros.net

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »