Η ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ της Σάμου

Η ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ της Σάμου

Ο μαζικός εγκλωβισμός ανθρώπων στο ΚΥΤ της Σάμου αντικειμενικά δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση. Η ανακοίνωση 2 κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ είναι λογικό να προκαλεί ανησυχίες και στους πρόσφυγες – μετανάστες που είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες αλλά και στους κατοίκους του νησιού.

Ανησυχία που οξύνεται από το ότι η κυβέρνηση ένα ολόκληρο εξάμηνο δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τις δομές υγείας στο νησί και στο ΚΥΤ. Είναι χαρακτηριστικά τα κενά στο νοσοκομείο, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι τραγελαφικές εικόνες με τις τεράστιες μάσκες στα σχολεία κλπ.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση αρέσκεται στο να ρίχνει τις ευθύνες στο λαό στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» και περιορίζει τις δικές της ανάλογα με την «εφαρμοσιμότητα των μέτρων». Τη στιγμή που δίνει εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και την αγορά πολεμικού εξοπλισμού προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόλο της στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και παζάρια εντός κι εκτός ΝΑΤΟ, πετά ψίχουλα για την υγεία και για τη σωστή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Μιλά για αποφυγή του συνωστισμού ενώ 5000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες.

Η ανησυχία και ο φόβος για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη έξαρση κρουσμάτων στο νησί, δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας καθώς και υγειονομικού υλικού και υποδομών (π.χ. μόλις 6 κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μια πνευμονολόγος σε όλο το νησί), πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό με ψυχραιμία στοχεύοντας τον πραγματικό υπεύθυνο.

Την ευθύνη δεν την έχουν οι άρρωστοι αλλά η κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να προλάβει την εξάπλωση και την αντιμετώπιση της νόσου.

Μένουμε ασφαλείς αλλά όχι σιωπηλοί

Τώρα πρέπει ο λαός του νησιού να υψώσει τη φωνή του και να διεκδικήσει:

Μαζικά τεστ και θερμομετρήσεις σε όλους τους πρόσφυγες κι μετανάστες, τους εργαζόμενους του ΚΥΤ, των δομών υγείας και όποιας άλλης ομάδας του πληθυσμού κριθεί αναγκαίο από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Να προχωρήσει, εδώ και τώρα, ο μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από ’κει στις χώρες που επιθυμούν.

Να κλείσουν όλα τα hotspot – Κανένα νέο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί Κέντρο Υγείας στο ΚΥΤ, να υπάρχουν σταθεροί προληπτικοί έλεγχοι, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με την παροχή επαρκούς νερού και των αναγκαίων μέσων για καθαριότητα και προστασία.

Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στις δομές της δημόσιας Υγείας του νησιού, να στελεχωθούν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Να εξασφαλιστεί όλο το προβλεπόμενο προσωπικό και μέσα ώστε να λειτουργούν όπως πρέπει τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία στα χωριά. Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ ώστε να κινούνται 2 ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες.

Να εξασφαλιστεί την προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων.

Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Εξασφάλιση προληπτικού ελέγχου όσων φτάνουν στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης. O κ.

Περισσότερα »
Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου: Ενόψει της ελαιο-συλλογής, κλπ) οι πολίτες ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου: Ενόψει της ελαιο-συλλογής, κλπ) οι πολίτες ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων αλλά και των ανέμων που θα πνέουν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπάρχει επικινδυνότητα

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 1388 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και 2135 νέα κρούσματα. Από 1 νέο κρούσμα σε Σάμο και Ικαρία

Σήμερα ανακοινώνουμε 2135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ

Περισσότερα »