Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ για την μείωση των διανομέων ΕΛΤΑ

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου εκφράζει την αγανάκτηση όλων των δημοτών για την απαράδεκτη μείωση των ταχυδρομικών διανομέων στη περιοχή μας, από 4 σε 1 στη πόλη της Σάμου, την επιβάρυνση του διανομέα Πυθαγορείου με την αλληλογραφία του Πύργου και την μείωση από 3 σε 1 των διανομέων Καρλοβάσου.

Η κυβερνητική απόφαση θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις  στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, που “μεταφράζονται” σε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες  και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και των μεγάλων προβλημάτων από  τον πρόσφατο φονικό και καταστρεπτικό σεισμό.

Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που κοντά στην απίστευτη ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα,  να εξυπηρετούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες τους πολίτες στη πόλη της Σάμου, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών απ[ο το κατεστραμμένο από το σεισμό σε άλλο κτίριο, δέχονται τώρα και την «επιβράβευση» της μείωσης του προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νησί μας. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης της ΝΔ, να απαλλάξει τα ΕΛΤΑ από εργαζόμενους, να σαρώσει ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και να παραδοθούν σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η κατάσταση αυτή, οφείλεται στο ότι η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας είναι σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς.

Καλούμε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα ως τακτικό στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης  προκειμένου να συζητηθεί και να παρθεί σχετική απόφαση.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Δημοπράτηση έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Δημοπράτηση έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες ότι δημοπρατείται το Έργο «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€ το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Δήμος Δυτικής Σάμου: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης μέσω της χορήγησης

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις ισχυρές βροχοπτώσεις (πλημμύρες) της 2ης Φεβρουαρίου 2021, ενημερώνει τους πολίτες του, ότι

Περισσότερα »