Ευχαριστήριο του Δήμου. Αν. Σάμου σε φορείς και εθελοντές για την προσφορά τους στην Εβδομάδα Κινητικότητας

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η φετινή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, (16-22 Σεπτέμβριου 2020) από το Δήμο Ανατολικής Σάμου,  με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero – emission mobility for all) και το σύνθημα «Μετακινήσου Υπεύθυνα».

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με το σχεδιασμό των δράσεων του, διαδραστικές αλλά και διαδικτυακές, προώθησε το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας, της εναλλακτικής μετακίνησης καθώς και της αναβάθμισης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα  με το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα:  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» – ασφαλείς εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, καθώς και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Δήμος μας προχώρησε στην εκπόνηση του χάρτη δράσεων που περιελάμβανε δραστηριότητες στην Πόλη της Σάμου καθώς και στις Κοινότητες Πυθαγορείου, Κοκκαρίου και Βαθέος.

Ευχαριστούμε όλους τους Φορείς, Συλλόγους και εθελοντές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση και στην υλοποίηση των δράσεων και πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας κ. Χρήστο Βολικάκη και τη Χάλκινη Ολυμπιονίκη κα Σοφία Παπαδοπούλου που συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις μας και προώθησαν το μήνυμα της εναλλακτικής μετακίνησης, τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, τους Διευθυντές των Σχολείων, το Λιμεναρχείο Σάμου, την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, την Ποδηλατική Λέσχη Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος, το Παράρτημα Σάμου του Ερυθρού Σταυρού, το Ναυτικό Όμιλο Σάμου, το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος « Καπετάν Λαχανάς», τον Αθλητικό Όμιλο Πυθαγορείου «Πολυκράτης», το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πυθαγορείου, το Σύλλογο Γονέων, φίλων και Κηδεμόνων με αναπτυξιακή υστέρηση « Η Μέλισσα», τους καλλιτέχνες, κα Άννα Λουκαδάκη, κα Ειρήνη Καπέλλου, κα Σταματία Καρύδα, κ. Στέλιο Δεμερτζή, και κ.  Ιωάννη Χατζηνικόλαου, για την παραχώρηση των έργων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί  η έκθεση στην Παραλιακή Οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Λημνιό, συγκοινωνιολόγο του έργου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, για την παρουσίαση του παραδοτέου του έργου, τον κ. Δημήτριο Μπανούση, τεχνικό Σύμβουλο του Πράσινου Ταμείου, για την  παρουσίαση του προγράμματος Life.

Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες κ. Γεώργιο Κονταξή,  στο Πυθαγόρειο ( wind & water sports) και κ. Γεώργιο Σακαντάρη στο Κοκκάρι, (Samos wind surfing) για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δράσεις στη θάλασσα, τον κ. Εμμανουήλ Βαλή για τη φιλοξενία του κ. Βολικάκη, την Ιατρό κα Renske Σταυρίδου – Mask για την παρουσία της στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πυθαγόρειο, την εταιρεία Σκλαβενίτης για την χορηγία τους (νερό, χυμούς, μπανάνες), στο ΚΤΕΛ Σάμου για την παροχή έκπτωσης στην τιμή των εισιτηρίων, στην εταιρεία ΚΤΕΟ Σάμου Ε.Π.Ε. για την παροχή έκπτωσης στην έκδοση κάρτας καυσαερίων, την εταιρεία Brain box για την χορηγία τους (100 αντανακλαστικά γιλέκα) τον κ. Αντώνη Μιχαήλ για τη χορηγία του (χρώματα) .

Τέλος ευχαριστούμε για το όμορφο φωτογραφικό υλικό τον κ. Μιχάλη Κατινά, κ. Στέλιο Δεμερτζή, κ. Σωτήρη Φραγκουλάκη,  κ. Άρη Κωνσταντάρα και κ. Ανδρέα Αξιώτη καθώς και όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προώθηση των δράσεων μας που πραγματοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=qs02L2lQd68&feature=emb_logo&fbclid=IwAR2GZ2zqhbCL10hx1MtLvjrlXsq2Oj4-BfrVXrcZ3_HdY6DgwXQWT8csxVU

#Μετακινούμαστε υπεύθυνα

 Μένουμε Ασφαλείς και Ενωμένοι!

 Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »