Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στο Radio Café 102,4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», ο κ. Λέκκας ανέφερε πως «ο μετασεισμός προκάλεσε επιπλέον γεωδυναμικά φαινόμενα, μικρές κατολισθήσεις, διαφοροποιήσεις στο ανάγλυφο, μικρά κύματα και παράλληλα θέλαμε να κάνουμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση.

Ήταν χρήσιμα να τα δούμε και να ενημερώσουμε τις αρχές, με τις οποίες συζητήσαμε, όπως και με τις τεχνικές υπηρεσίες για την πορεία των τεχνικών θεμάτων».

Ο κ. Λέκκας, επίσης, ανέφερε, πως ο σεισμός των 4,4 ρίχτερ, ο οποίος σύμφωνα με τους πρόσφατους υπολογισμούς ήταν τελικά της τάξεως του 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ, προήλθε από το ίδιο – με τον κύριο σεισμό – ρήγμα.

«Ήταν επόμενο να συμβεί όπως και άλλοι μικροί που θα γίνουν, για να κλείσει η μετασεισμική ακολουθία και να φτάσουμε σε κατάσταση ηρεμίας».

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η μετασεισμική ακολουθία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε πως θα έχουμε καθυστερημένους μετασεισμούς που δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα.

«Δεν μας ανησυχεί. Είναι το επτασφράγισμα του κλεισίματος της ακολουθίας για ένα σεισμό και μια περιοχή που θα δράσει μετά από 60 και πλέον χρόνια», είπε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θέσεις επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρικού προσωπικού

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ¨Άγιος Παντελεήμων¨  ανακοινώνει ότι από σήμερα  Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησε ήδη η διαδικασία  υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις θέσεις λοιπού

Περισσότερα »
Κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Σάμου με θέματα τα προβλήματα από τον σεισμό και την πανδημία

Κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Σάμου με θέματα τα προβλήματα από τον σεισμό και την πανδημία

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου. Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση των

Περισσότερα »