ΕΛΜΕ Σάμου: Δεν μπαίνουμε στο γύψο! Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα αγωνιζόμαστε χωρίς «διαμεσολαβήσεις» και «συνεννοήσεις» με το κράτος

ΕΛΜΕ Σάμου: Δεν μπαίνουμε στο γύψο! Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα αγωνιζόμαστε χωρίς «διαμεσολαβήσεις»  και «συνεννοήσεις» με το κράτος

Στις 14/9, – παραμονή της απεργιακής στάσης και της συγκέντρωσης που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Σάμου –  το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου αναζήτησε τηλεφωνικά το γραμματέα του ΔΣ του σωματείου στο σχολείο που εργάζεται! Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να ανακοινωθεί ότι έχει οριστεί ο «διαμεσολαβητής» για τη συγκέντρωση εκ μέρους της Αστυνομίας και να ζητηθεί και ο ορισμός του αντίστοιχου «διαμεσολαβητή» εκ μέρους του σωματείου. Ο Γραμματέας του ΔΣ του σωματείου αρνήθηκε βέβαια μια τέτοια «συνεννόηση» στη βάση της διακηρυγμένης θέσης του σωματείου.

Την επομένη 15/9,  αξιωματικός του Α.Τ. Καρλοβάσου, έσπευσε από την ώρα έναρξης της συγκέντρωσης σε θέση κοντά σε αυτήν και δήλωσε ότι παρίσταται με την ιδιότητα και την ευθύνη του «διαμεσολαβητή». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης!

Είναι προφανές ότι το κράτος επιδιώκει να εφαρμόσει τον χουντικής έμπνευσης νόμο που βάζει στο γύψο το δικαίωμα της διαδήλωσης, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο.

Είναι προφανές ότι το σύστημα και το κράτος του (που όχι μόνο δεν «λείπει» αλλά «περισσεύει» στην οργάνωση της επίθεσης ενάντια στο λαό και στα δικαιώματα του) θέλει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» για να περάσει τα νέα κύματα της πολιτικής που βυθίζει στην εξαθλίωση, στην ανεργία και σε συνθήκες κοινωνικού μεσαίωνα το λαό και τη νεολαία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιδραστική αυτή επιδίωξη έσπευσε να εκδηλωθεί –έστω «διακριτικά»- με την πρώτη «ευκαιρία», δηλαδή στην πρώτη κινητοποίηση της νέας χρονιάς. Και εκδηλώνεται ενάντια σε ένα σωματείο που επιδιώκει να σταθεί αγωνιστικά απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση

Απέναντι στην πρόκληση αυτή και τα «μηνύματα» που αυτή επιχειρεί να στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, απαντάμε:

Δεν μπαίνουμε στο γύψο! Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα αγωνιζόμαστε χωρίς «διαμεσολαβήσεις»  και «συνεννοήσεις» με το κράτος.

Παλεύουμε για την ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και πνίγει τη συνδικαλιστική δράση (Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, περιορισμός απεργιών, ΑΦΜ σωματείων)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως αναλώσιμα τα δικαιώματα εκπαιδευτικών , μαθητών και όλου του λαού, στην υγεία, στις σπουδές και στη δουλειά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την πρόκληση, απέναντι στα σχέδια κατάπνιξης και φίμωσης της αγανάχτησης των εργαζομένων και της νεολαίας. Να υπερασπίσουμε αποφασιστικά το δικαίωμα  του λαού και της νεολαίας στη διαδήλωση και στην μαζική πάλη!

Σάμος 15/09/2020

ΕΛΜΕ Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »