Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

O κ. Μαυρατζώτης συμμετείχε στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, για τα θέματα που έχουν προκύψει μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

«Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο κάποιων θεμάτων, αρκετά θα έλεγα, τα έχουμε χωρίσει σε κάποιους πυλώνες, στην παιδεία, στην οικονομία, στα δημόσια κτήρια που και αυτά έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. Αυτά τα θέματα θα εξεταστούν ένα-ένα τις επόμενες ημέρες, ώστε να συμπληρώσουμε, να αφαιρέσουμε, να τροποποιήσουμε και να μπορέσουμε να πάμε πλέον σε ένα τυπικό δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα έχει μία συνολική έγκριση από όλους μας.

Οι προτάσεις είναι αρκετές όσον αφορά την οικονομία, την στήριξη των επιχειρήσεων, την στήριξη των νοικοκυριών για απαλλαγές φόρων, επιδόματα, ζητάμε αρκετά πράγματα.

Στο επόμενο βήμα της ανακατάταξης και όχι πλέον στο θέμα των αποζημιώσεων που αυτό είναι επιβεβλημένο και πρέπει να αποζημιωθεί ο Σαμιώτης και σε μεγάλο βαθμό και να στηριχτεί, η Σάμος μπήκε σε ένα μεγάλο και δύσκολο τούνελ. Για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το τούνελ η διαδικασία είναι μία, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο αναπτυξιακού νόμου το οποίο να μπορέσει να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις τον τόπο, για να μπορέσει να ξεκινήσει μηχανή μπροστά.

Η πρόταση η δική μου είναι ότι η Σάμος πρέπει να γίνει ένας φορολογικός παράδεισος, δηλαδή να μπορέσει κάθε επενδυτής με όποια επένδυση δημιουργηθεί στη Σάμο να υπάρχουν τέτοιες φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές ώστε να είναι προσεγγίσιμο.

Ο τόπος μας δεν ασχήμυνε ξαφνικά, παραμένει όμορφος, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να πέσουν κεφάλαια τα οποία να δώσουν άλλο δρόμο. Ήταν και από πριν επιβεβλημένα λόγω του μεταναστευτικού και λόγω της κατάστασης, αλλά αυτή την στιγμή νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη».

Ο κ. Μαυρατζώτης πρότεινε επίσης στην επιτροπή, οι προτάσεις να κοινοποιηθούν σε όλους τους Ευρωβουλευτές ώστε να μεταφερθούν στις κεντρικές αποφάσεις των Βρυξελλών, καθώς ο σεισμός ήταν ευρωπαϊκό γεγονός. Μία πρόταση ήταν και η επιχορήγηση τελών αεροδρομίου ώστε να γίνει ανταγωνιστική στις αγορές. Άμεση προστασία των δημοτικών κτιρίων και των παραδοσιακών οικισμών, καθώς είναι σημαντικό κομμάτι της Σάμου.

«Σύμπνοια για να προχωρήσουμε, γενικό σχέδιο επανάστασης και ανασύνταξης του τόπου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αντισεισμικός έλεγχος και αποκατάσταση των προκληθεισών, από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, βλαβών στα σχολικά κτήρια του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας προς την Π.Ε Σάμου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας Σάμου Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας Σάμου, ευχαριστεί την Περιφέρεια Βορείου

Περισσότερα »
Ανάρτηση Δασικού χάρτη- Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων

Ανάρτηση Δασικού χάρτη- Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας

Περισσότερα »
Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Διαδοχικά βαρομετρικά φέρνουν «κύμα» βροχών και κρύο -Πού αναμένονται φαινόμενα [χάρτες]

Μεγάλη προσοχή από την εκδήλωση φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, προειδοποιεί ο Δήμος

Περισσότερα »