Διαμάχη των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τη λειτουργία του γραφείου της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών)

Σταμάτης Σεϊρλής: Xάθηκαν τα πάντα, εκεί που είχαμε το πρόγραμμά μας και αρχίσαμε σιγά-σιγά να φτιάχνουμε την κοινότητά μας, εκεί όλα χάθηκαν

Διαμάχη ξεκίνησε μεταξύ των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τη λειτουργία των γραφείων της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών). Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Σάμου ότι έχει συσταθεί γραφείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) το οποίο θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου και θα λειτουργεί καθημερινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος αναφέρει ότι «Γραφείο της ΓΔΑΕΦΚ λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου (έως ότου μας ζητηθεί η μεταφορά του στα γραφεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας). Οι υπάλληλοι κρατικής υπηρεσίας δεν αναπληρώνονται από δημοτικούς μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις παρακάτω και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:

Δήμος Δυτικής Σάμου

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει συσταθεί γραφείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) το οποίο θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου και θα λειτουργεί καθημερινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι υπάλληλοι του γραφείου θα εξυπηρετούν τους πολίτες και τα τεχνικά γραφεία για θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και την επιδότηση ενοικίου.

Οι ώρες λειτουργίας : 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Από το Δήμο Δυτικής Σάμου

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου (Γιώργος Στάντζος):

Η συνημμένη ανακοίνωση του δήμου δυτικής Σάμου δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα επίσημο κρατικό έγγραφο ούτε σε άλλου είδους διαβεβαίωση. Γραφείο της ΓΔΑΕΦΚ λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου (έως ότου μας ζητηθεί η μεταφορά του στα γραφεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας). Οι υπάλληλοι κρατικής υπηρεσίας δεν αναπληρώνονται από δημοτικούς μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους. Μακάρι να μπορέσουν στο μέλλον να λειτουργήσουν δύο αυτοτελή γραφεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Επίσημες ανακοινώσεις για το σχετικό θέμα οφείλει και κάνει μόνο το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι άλλο η αγωνία για το τόπο, είναι άλλο η αγωνία για τη ταχύτερη επούλωση των πληγών μας και άλλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τη δημιουργία τετελεσμένων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί οργάνωση, τήρηση των κανόνων της Πολιτείας και ομοθυμία που για να μη διαταραχθεί – έως τώρα- πουθενά δεν έχω κοινοποιήσει ότι η διοίκηση του άλλου δήμου του νησιού μας λίγα 24ωρα μετά το φονικό σεισμό έβρισκε χρόνο να στέλνει προσφυγές εναντίον του δήμου μας προκειμένου να μην πληρώσει οφειλές της.

Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί με τέτοια πρότυπα. Αυτά όλα βέβαια δεν αφορούν τους συντοπίτες μας της δυτικής Σάμου την οποία και αισθάνθηκα την ανάγκη – όπως και έπραξα – να επισκεφθώ άμεσα μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δώσαμε και δίνουμε την όποια συνδρομή μας ζητηθεί.

Αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας προκειμένου να μην ταλαιπωρείται άδικα ο απλός πολίτης και για να μην δικαιώνονται πάντα οι κινήσεις διχασμού του νησιού μας.

ΛΥΠΑΜΑΙ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της ΔΑΕΦΚ

Διαμάχη των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τη λειτουργία του γραφείου της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών)

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Από την ημέρα που αναλάβαμε την τύχη του Δήμου Δυτικής Σάμου, εγώ και οι συνεργάτες μου, σκοπό μας έχουμε την διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου μας, την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την επανίδρυσή του με συγκεκριμένες δράσεις και έργα.

Δεν μας αφορά τι κάνουν κάποιο άλλοι και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ μαζί τους.

Συνιστούμε ψυχραιμία για το καλό του τόπου μας!»

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Σάμου κ. Γιώργος Διακοσταμάτης έκανε την παρακάτω δήλωση στο προσωπικό του προφίλ:

«Όταν τη μια αποκαλείς το Δήμαρχό μας “ΑΔΕΡΦΟ” και την άλλη “ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ”, ο οποίος Δήμαρχος εκπροσωπεί το 62% των συμπολιτών μας, αυτό δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας και προσβολή προς τους Δημότες μας.
Ευτυχώς το καταλάβατε και το αποσύρατε!
Τώρα ποιος πρέπει να ΛΥΠΑΤΑΙ;»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Στεφανής : Δυστυχώς η πανδημία και η νόσος Covid-19 έκανε την εμφάνισή του σε προσωπικό του Ιδρύματός μας

Ν. Στεφανής : Δυστυχώς η πανδημία και η νόσος Covid-19 έκανε την εμφάνισή του σε προσωπικό του Ιδρύματός μας

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ.Στεφανής, γνωστοποίησε την ύπαρξη θετικού κρούσματος με Covid-19 σε άτομο του προσωπικού. Η ανακοίνωση αναφέρει

Περισσότερα »
Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Νίκος Βακάλης: Τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταγγέλλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης. Σε μέσο κοινωνική δικτύωσης

Περισσότερα »
Σε νέα θέση η λαϊκή αγορά στην πόλη της Σάμου. «Οι απειλές δεν μας φοβίζουν και εμείς συνεχίζουμε εδώ»

ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου: «Όχι στα πρόστιμα και στις διώξεις των αγροτών. Ναι στο δικαίωμα να εμπορεύονται τα προϊόντα που παράγουν»

Τηλεφωνική παρέμβαση  στο δήμαρχο έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φλεβάρη 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης, σχετικά με τις απειλές από

Περισσότερα »