Δημήτρης Κασμιρλής: Τελείως αψυχολόγητη η ενέργεια της Ολλανδικής Κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όλα τα Ελληνικά νησιά με πορτοκαλί κωδικό (ηχητικό)

Δημήτρης Κασμιρλής: Τελείως αψυχολόγητη η ενέργεια της Ολλανδικής Κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όλα τα Ελληνικά νησιά με πορτοκαλί κωδικό (ηχητικό)

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο τουριστικός πράκτορας και Γραμματέας του Συνδέσμου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Σάμου, κ. Δημήτρης Κασμιρλής.

Τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού συνεχίζονται, κάνοντας τη φετινή τουριστική σεζόν ακόμα δυσκολότερη, με τουριστικά γραφεία της Ευρώπης να ακυρώνουν ακόμα και τελευταία στιγμή ταξιδιωτικά πακέτα.

«Είμαστε άτυχοι, κάτι συμβαίνει συνέχεια. Εκεί που ο Σεπτέμβρης φαινόταν έστω και λίγο καλύτερος από τον Αύγουστο και τον Ιούλιο, γίνονται ακυρώσεις από Ολλανδούς.

Η Ολλανδική κυβέρνηση κλείνει όλα τα νησιά, χωρίς να κοιτάξει πιο νησί έχει πρόβλημα και πιο δεν έχει. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Βρετανική κυβέρνηση, βέβαια φέτος δεν είχαμε Βρετανούς στη Σάμο, αλλά τουλάχιστον το έκαναν σωστά.

Διαλέξανε τα νησιά, είπανε το τάδε νησί έχει πρόβλημα, το τάδε δεν έχει. Οι Ολλανδοί όμως το κάνανε οριζόντια, όλα τα νησιά, δεν ερεύνησαν να δούν αν η Σάμος έχει πρόβλημα ή η Λέσβος δεν έχει, είπαν ξαφνικά όλα τα νησιά. Το χειρότερο από όλα και γελοίο από μια άποψη, μπορείς παρ’ όλα αυτά να πετάξεις στην Κεντρική Ελλάδα. Δηλαδή ο Ολλανδός μπορεί να πάει Αθήνα αλλά δεν μπορεί να πάει Σάμο. Εντελώς αψυχολόγητο».

Αυτήν την εποχή στη Σάμο, πάνω από το 60% των τουριστών προέρχονται από την Ολλανδία και σε ορισμένες περιοχές είναι συντριπτική η πλειοψηφία, ενώ η πρόβλεψη ήταν μέχρι μέσα Οκτωβρίου να υπάρχουν Ολλανδοί.

Το Υπουργείο Τουρισμού δεν λειτούργησε με σωστό τρόπο και πιθανό δεν υπήρξε λογική και σωστή πληροφόρηση σε σχέση με τις περιοχές κρουσμάτων.

Εκτιμάται πως η πτώση θα φτάσει το 90% σε σχέση με πέρυσι. Για την επόμενη χρονιά έχουν ξεκινήσει οι συμφωνίες με Covid μέτρα, αλλά με την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αντισεισμικός έλεγχος και αποκατάσταση των προκληθεισών, από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, βλαβών στα σχολικά κτήρια του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας προς την Π.Ε Σάμου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας Σάμου Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας Σάμου, ευχαριστεί την Περιφέρεια Βορείου

Περισσότερα »
Ανάρτηση Δασικού χάρτη- Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων

Ανάρτηση Δασικού χάρτη- Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας

Περισσότερα »
Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Διαδοχικά βαρομετρικά φέρνουν «κύμα» βροχών και κρύο -Πού αναμένονται φαινόμενα [χάρτες]

Μεγάλη προσοχή από την εκδήλωση φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, προειδοποιεί ο Δήμος

Περισσότερα »