Δημήτρης Βολακάκης: «Θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε και την επόμενη ημέρα μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν»

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, περιοχής Μαραθοκάμπου, κ. Δημήτριος Βολακάκης.

«Είμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη, προσπαθούμε όλο το τελευταίο διάστημα να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος, γιατί η πρωτοβάθμια επιτροπή δεν έχει περάσει στην πλευρά του Μαραθοκάμπου που έχουμε κάποια σπίτια που πρέπει να ελεγχθούν».

Υπάρχουν προβλήματα σε διάφορες περιοχές, ενώ αναμένεται η επιτροπή για τον πρωτοβάθμιο έλεγχο σε όσα δεν είχαν γίνει και ο δευτεροβάθμιος στα υπόλοιπα.

Κάποια κτήρια παλιά ήδη από πέρυσι είχαν υποδειχθεί στην πολεοδομία ως επικίνδυνα με την ανταπόκριση κάποιων ιδιοκτητών και κάποιοι πήγαν και έκαναν επιδιορθώσεις μετά από τα τελευταία γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου.

Έχουν ενεργοποιηθεί άνθρωποι ώστε να βρεθούν και κάποιοι ιδιοκτήτες που λείπουν εκτός Σάμου ή στο εξωτερικό, ώστε να γίνουν κατεδαφίσεις όπου χρειάζεται.

Η στήριξη του Υπουργείου είναι σημαντική, όπως τόνισε ο κ. Βολακάκης, ώστε να παραβλέπονται οι περιττές γραφειοκρατίες και να προχωρούν σε άμεσες κατεδαφίσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Μαραθόκαμπος δεν είχε σοβαρά προβλήματα με τον σεισμό, εμείς προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυτά τα παλιά χαλάσματα να τα μαζέψουνε και εμείς να κινήσουμε την γραφειοκρατία για τις κατεδαφίσεις. Σιγά-σιγά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας».

Το Δημοτικό σχολείο Κουμέϊκων έχει πρόβλημα και θα γίνουν προσπάθειες να μην έρθουν κοντέινερ, αλλά η ευχή είναι να λυθούν τα θέματα γενικά που έχουν προκύψει σε κάποια σχολεία.

«Θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε και την επόμενη ημέρα μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν».

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »