Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας.

Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Σάμο, σε σχέση με το μεταναστευτικό, με πυρκαγιές και κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΥΤ Σάμου.

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι έχουμε τα ίδια πράγματα όπως παλιά. Έγγραφα, συζητήσεις, φωτογραφίες και τίποτα παραπάνω. Εγώ είμαι της γνώμης ότι πλέον, πρέπει να συμβαδίζει ο Δήμος μαζί με την Περιφέρεια, να έχουν μια κοινή πολιτική, δεν μπορεί να λέει ο ένας ότι δεν θέλουμε καμία δομή στα νησιά μας και ο άλλος να λέει ότι θέλουμε ένα ΚΥΤ συγχρονισμένο και μεγάλο της τάξεως που ετοιμάζεται στη Σάμο. Πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός αναμεταξύ τους, αλλιώς δεν βγαίνει κάτι.  Αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα είναι μία δυναμική ενέργεια για το καλό του νησιού».

Η όλη κατάσταση με το νέο ΚΥΤ είναι απρογραμμάτιστη, όπως τόνισε ο κ. Έλληνας. «Αρκεί να βγει ένα ΚΥΤ στον αέρα, να πάρουμε την συναίνεση των τοπικών αρχών και τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα, μία μελέτη το τι θα επηρεάσει μια γεώτρηση, ή αποχέτευση, ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει μελετηθεί και είναι όλα στο πόδι. Όλα (κορωνοϊός, σύνορα) ήταν μια δικαιολογία για να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και την πληρώνουμε εμείς με τα κρούσματα και θα την πληρώσουμε, θα φανεί στο μέλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φανούν και κρούσματα στους πολίτες εκτός από τους μετανάστες».

Ο κ. Έλληνας δεν έχει πειστεί από τον κ. Μηταράκη ως προς τους αριθμούς που έδωσε για το νέο ΚΥΤ «Τον απεκάλεσα πολλάκις φορές ψεύτη, γιατί αυτά τα οποία μας λέει, θα έρθει ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα μας τα ανατρέψει πάλι. Το Δ.Σ είχε ψηφίσει και είχε στηρίξει για τα 1.200 άτομα». Εις βάρος των νησιών οι κινήσεις του κ. Μηταράκη, οπότε η λύση είναι ξανά μπλόκα, επανάσταση και εξέργεση για να προστατευτούμε από τους μετανάστες…»

Πολλά χρήματα που δόθηκαν από την Ε.Ε, χρησιμοποιήθηκαν και δόθηκαν στις Μ.Κ.Ο που μόνο εθελοντικές δεν είναι, με λίγες εξαιρέσεις. Πολλά θέματα υγειονομικού περιεχομένου και ασφάλειας έχουν δημιουργηθεί με το ΚΥΤ.

«Αυτά τα θέματα θα έπρεπε να περνάνε από μία διαβούλευση στα δημοτικά συμβούλια, από εκεί και πέρα οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται και οι συζητήσεις οι οποίες γίνονται, να γίνονται πραγματοποιήσιμες, όχι στα χαρτιά και στέλνουμε ένα έγγραφο και τέλειωσε η κατάσταση. Πρέπει από εκεί και πέρα η τοπική αρχή να πάρει τα ηνία στα χέρια της. Τις αποφάσεις να τις διεκδικεί, να τις υλοποιεί και από εκεί και πέρα νομίζω, ότι ο κάθε άρχοντας θέλει το καλό του τόπου του. Να προστατεύσει τον τόπο του όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία.

Έτσι, το τι θα πει το Υπουργείο, το τι θα στείλει, συζητήσεις και οι μεν συμφωνούμε και οι άλλοι δεν συμφωνούμε, είναι ένα θέμα που πρέπει να λήξει μια για πάντα. Να παίρνονται οι αποφάσεις και να συζητούνται όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο και από εκεί και πέρα να έχει την εξουσία η δημοτική αρχή να τις εφαρμόσει. Αυτή την στιγμή, πάρα πολλοί όπως και εμείς σαν σύμβουλοι, δεν γνωρίζουμε το τι συμβαίνει, περιμένουμε μία φορά τον μήνα αν θα γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα λέγονται άλλα αντί άλλων.  Τα ουσιώδη και η προστασία των κατοίκων, γενικά του νησιού, δεν έχει την πρέπουσα εμβέλεια για να μπορέσουν να συζητηθούν και να πάρουν σωστές αποφάσεις και να τις εφαρμόσει ο δήμος».

Ως προς την ενημέρωση της αντιπολίτευσης και των συνδυασμών, «έχει την δυνατότητα ο κάθε σύμβουλος να ζητήσει οποιαδήποτε εξήγηση για οποιοδήποτε θέμα και να την πάρει. Είναι υποχρεωμένοι βάση του κανονισμού και της νομοθεσίας. Ο κάθε σύμβουλος πρέπει να ενημερώνεται για το θέμα που τον αφορά, είτε έρχεται σε ψήφιση, είτε δεν έρχεται ψήφιση.

Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα. Από εκεί και πέρα έχω και εγώ τις δικές μου αντιρρήσεις, έχω το δικό μου προβληματισμό, ότι δεν γίνεται μια σωστή αντιπολίτευση από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, εκτός από αυτές τις δύο που έχουν ενωθεί και το πάνε χέρι-χέρι. Οι υπόλοιποι όμως δεν έχουν μία αντιπολίτευση ζωηρή ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους».

Ως προς το θέμα του τουρισμού, τα πράγματα είναι δυσοίωνα καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα για την επόμενη σεζόν από τους tour operators.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα