ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Τζίχα, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό 2 νέων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες του σεισμού.

Άμεσο ζήτημα είναι να παρθούν τώρα χωρίς καθυστέρηση, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που δεν πρέπει να μείνουν σε επίπεδο ελεημοσύνης όπως έσπευσαν αμέσως να ανακοινώσουν τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα. Η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει τους πληγέντες στο 100% των ζημιών και να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές σε δημόσια κτίρια, δρόμους , ύδρευση και άλλες υποδομές.

Όμως ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη στη Σάμο και την ευρύτερη εποχή αποκάλυψε τη απουσία ουσιαστικής  αντισεισμικής θωράκισης και ασφάλειας του λαού. Για παράδειγμα ο αντισεισμικός έλεγχος σχολικών και άλλων δημόσιων κτιρίων έχει μείνει χρόνια ολόκληρα στο πρώτο επίπεδο και δεν προχωρά σε έλεγχο στατικότητας και εδαφολογική μελέτη, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης.

Ο σεισμός αποκάλυψε ακόμη ότι η Πολιτική Προστασία παρά τις άψογες στολές των στελεχών της, δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την κρατική επιχορήγηση που απαιτείται για να παίξει το ρόλο της, Έτσι μοιραία εξαντλείται σε σχέδια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και σε οδηγίες προς τους πολίτες που καλούνται με προσωπική ευθύνη να προστατευθούν.

Σ’ αυτά τα προβλήματα πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος την επόμενη μέρα. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα παλέψουν μαζί με το λαό όπως πάντα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »