Γιώργος Διακοσταμάτης: Έντονος προβληματισμός για το επίπεδο 3 στο νησί της Σάμου

Γιώργος Διακοσταμάτης: Έντονος προβληματισμός για το επίπεδο 3 στο νησί της Σάμου

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δυτικής Σάμου κ. Γιώργος Διακοσταμάτης.

Και στη Δυτική Σάμο τα μέτρα προστασίας τηρούνται ευλαβικά, ειδικά στον αθλητισμό που αποτελεί και βασικό άξονα της περιοχής. Στο Καρλόβασι βρέθηκε και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Το ευχάριστο ήταν, όχι μόνο για τον δικό μας Δήμο, αλλά συνολικά το νησί μας από τις περίπου 500 – 600 μετρήσεις που κάναμε δεν βρέθηκε ούτε ένα κρούσμα. Φυσικά, αυτό που με προβληματίζει, το γεγονός ότι μας βάλανε στην κατηγορία 3, από την στιγμή που έρχεται ο ΕΟΔΥ το Σάββατο και σου λέει εξετάζω όλο το νησί και δεν βρίσκω ένα κρούσμα, η δομή ΚΥΤ είναι κλειστή, άρα τι φοβάσαι;

Θα πρέπει σε μία κοινωνία που είναι τόσο λαβωμένη να δείξουν λίγο προσοχή. Να μην χρειάζεται να κάνουμε έγγραφα για να έρθει ο ΕΟΔΥ. Και όταν έρχεται, αντί να βγει μια ανακοίνωση που να τονώσει αυτόν τον τόπο και να πει ότι παρόλο που έχουμε το ΚΥΤ, δεν έχουμε κανένα κρούσμα στην παρούσα φάση».

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου θα πραγματοποιηθεί εξέταση στους εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Για τα γήπεδα, από την πρώτη στιγμή της διάσπασης, ότι έργα είχαν βγει επί του ενιαίου Δήμου Σάμου, διαχειριστής είναι ο Μητροπολιτικός Δήμος Ανατολικής Σάμου, ακόμα και αν τα έργα βρίσκονται στην Δυτική Σάμο.

«Η δημιουργία του προπονητηρίου στα Κοντακαίϊκα και το κλειστό Καρλοβάσου για την στατικότητα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυτό έγινε λόγω υπερβάσεων και στα δύο τα έργα, τις οποίες υπερβάσεις δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες. Όταν γίνεται ένα έργο υπάρχουν τα λεγόμενα απρόβλεπτα, τα οποία οι μηχανικοί μας τα ξέρουν πολύ καλά και όταν θες να ολοκληρωθεί ένα έργο είσαι υποχρεωμένος αυτά τα απρόβλεπτα να τα εκτελέσεις.

Αυτό έγινε και στο στάδιο του Μαραθοκάμπου και είχαμε και εκεί μία πολύ σοβαρή υπέρβαση, το ίδιο ακριβώς έγινε και με το προπονητήριο που ήταν έτοιμο στα χαρτιά να γίνει στο στάδιο των Κοντακαΐκων. Με τις υπερβάσεις που έγιναν από προπονητήριο πρέπει να γίνει στάδιο. Αυτό όμως σημαίνει ότι είναι άλλο το κόστος. Έγιναν ενέργειες οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί και αυτές είναι που θα καθυστερήσουν την αποπεράτωση του έργου».

Σήμερα Τρίτη (13/10) έγινε γνωστό ότι η κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ) του κέντρου υγείας Καρλοβάσου σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Σάμου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου από τις 9:00 π.μ προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους COVID- 19 στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Μαραθοκάμπου.

Η εξέταση θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες και κατά τη διάρκειά της θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »