Απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες

Αποχωρεί "μερικώς" η Ύπατη Αρμοστεία τέλος Ιουνίου 2018 από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γνωρίζει πολύ καλά και την προσπάθεια και την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι, για την προστασία της δημόσιας υγείας, της δημόσιας ασφάλειας και την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους διαμένοντες.

Στην Δομή χρησιμοποιούνται σκηνές που δόθηκαν ως κατάλληλες από την Ύπατη Αρμοστεία και οι οποίες φέρουν το λογότυπο της. Στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών αυτών, αναμένουμε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα την ολοκλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεων και έργων υποδομής (παροχή συνεργείου τεχνικών για εργασίες, εργασίες στεγανοποίησης των σκηνών, αδιαβροχοποίηση ορόφων, εργασίες για την τοποθέτηση υπερυψωμένου ξύλινου πατώματος, εργασίες αποστράγγισης εδάφους με χρήση 3 άλφα – χαλίκι, μετακινήσεις οικίσκων, παροχή rubhalls) που έχει αναλάβει στη νέα δομή. Ειδικά μετά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η χθεσινή βροχόπτωση, προσβλέπουμε στην επιτάχυνση αυτών των έργων, που έχουν προφανή σημασία και προφανείς ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι την ολοκλήρωση λοιπών έργων υποδομής που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, έχουν επωμιστεί διεθνείς οργανισμοί είτε ανθρωπιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται, σήμερα, εντός της δομής είτε περιλαμβάνονται στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη εγκριθεί να πραγματοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ως προς τις δομές που λειτουργούν σε δημοτικό χώρο ή σε καταλήψεις, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Και ούτε οι πρόσφυγες μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να λειτουργούν δομές που πλέον δεν χρειάζονται.

Τέλος, προσβλέπουμε στην επιτάχυνση, από την Ύπατη Αρμοστεία, της απόδοσης κατειλημμένων διαμερισμάτων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ώστε να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση των νησιών καθώς και την υλοποίηση δράσεων που έχουμε ζητήσει για την ομαλή ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »