Ανακοίνωση της ΛΑΣ Αν. Σάμου για τα αυξανόμενα κρούσματα, τις κυβερνητικές ευθύνες και την πρακτική της δημοτικής αρχής

Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Η επιστολή του δημάρχου προς τον ΕΟΔΥ, παρ’ ότι εκφράζει σε ένα βαθμό την αγωνία του λαού της περιοχής μας για την εξέλιξη της διασποράς του covit 19 στον καταυλισμό των προσφύγων – μεταναστών και ευρύτερα στη τοπική κοινωνία, δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές κυβερνητικές ευθύνες οι οποίες μένουν στο απυρόβλητο και συνίστανται στα εξής:

Παντελής έλλειψη ουσιαστικής προστασίας του προσφυγικού πληθυσμού.

Η κυβέρνηση κωφεύει συστηματικά εδώ και 6 μήνες στα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του νησιού για στελεχωμένο και εξοπλισμένο ιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.

Δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για απολυμάνσεις, μέσα προστασίας κλπ και βέβαια ούτε λόγος για μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ και στους πρόσφυγες, ακόμη και τώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και επεκτείνονται στο ντόπιο πληθυσμό.

Καμιά ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, καμιά ενίσχυση (αντίθετα αποδυνάμωση σε προσωπικό) του Νοσοκομείου Σάμου

Παράλληλα η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος που εμφανίζεται ως  αδιάλλακτος διώκτης των Μ. Κ. Ο, σε μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού σαν αυτές που συνηθίζει, έφερε στη Σάμο Μ. Κ. Ο (!!!), για τεστ στους εργαζόμενους του δήμου.

Αντί να απαιτήσει μαζί με τους δημότες και τους φορείς τους, ουσιαστικά μέτρα προστασίας με μαζικά τεστ σε όλο το πληθυσμό και επαναλαμβανόμενα τεστ τουλάχιστον στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στα σχολεία και στις δομές πρόνοιας και υγείας…

Αντί να υψώσει φωνή διεκδίκησης για τμήματα 15 μαθητών στα σχολεία με παράλληλη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών…

Αντί να απειθαρχήσει στις κυβερνητικές εντολές και να απαιτήσει μόνιμο, πλήρους απασχόλησης, προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία….

Αντί να απαιτήσει τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών , με κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και αυτό στου Ζερβού για το οποίο συμφώνησε…..

στέλνει επιστολές για …ενισχυμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και γίνεται διαφημιστής μεγαλογιατρών και ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι με το αζημίωτο παρέχουν ευκαιριακά μερικά τεστ «φιλανθρωπίας».

Μ’ αυτή την πρακτική της η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον κυβερνητικό αποπροσανατολισμό και αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό του δήμου μας. Τις ίδιες ευθύνες έχουν και όσες παρατάξεις συναινούν σ’ αυτή τη πρακτική στο όνομα του «εφικτού», το οποίο όλως τυχαίως (;) έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από το λαό και τις ανάγκες του.

Για μας , για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη ελπίδα είναι να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τον  οργανωμένο αγώνα του  μέσα από τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει – χωρίς εκπτώσεις – όλα εκείνα τα μέτρα που θα τον προστατέψουν.

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Αν. Σάμου για τα αυξανόμενα κρούσματα, τις κυβερνητικές ευθύνες  και την πρακτική της δημοτικής αρχής

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »