Αλεξία Εμμανουηλίδου: Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα. Καλή αρχή σε όλους μας

Αλεξία Εμμανουηλίδου: Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα. Καλή αρχή σε όλους μας

Την ανακοίνωση που απέστειλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 10:45, προς όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, γνωστοποίησε η Διευθύντρια της Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Αλεξία Εμμανουηλίδου. Η ανακοίνωση αφορά την έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Α΄Θμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό σε όλους!

Tη Δευτέρα 11-1-2021 ανοίγουν ξανά οι σχολικές μονάδες και ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα μετά από μία παρατεταμένη περίοδο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης. Η υπηρεσία οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εκπαιδευτικούς που με υπευθυνότητα και συνέπεια συνέβαλαν στη συνέχιση των μαθημάτων και έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν μάθημα παρ’ όλες τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης.

Από τη Δευτέρα τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις. Τα μέτρα ασφάλειας ωστόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον covid οφείλουμε όλοι να εξακολουθήσουμε να τα τηρούμε με υπευθυνότητα και με συνέπεια.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας

Οι αποστάσεις

Η τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ

Οι ομάδες διαχείρισης στα σχολεία περιστατικών covid

Επίσης εθελοντικά όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν προληπτικά τεστ. Υπάρχει σχετική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ενώ ο Δήμος Δυτικής Σάμου έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί “θα μπορούν να επισκέπτονται το Σάββατο από τις 11:00 π.μ. έως και την 13:00 μ.μ. το Κ.Υ.Κ για να υποβάλλονται στο τεστ καθώς και την Κυριακή κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό.”

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου μας έχει ενημερώσει ότι έχει προσφέρει 3.000 τεστ στο νοσοκομείο Σάμου.

Συνάδελφοι όλοι μας αντιμετωπίσαμε τον καταστροφικό σεισμό και τις συνέπειές του στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για μία ακόμη φορά η υπηρεσία οφείλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς για τις ασκήσεις ετοιμότητας που είχατε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και τη διαχείριση την ημέρα του μεγάλου σεισμού.

Επιστρέφοντας στα σχολεία οι ασκήσεις ετοιμότητας επαναλαμβάνονται, ανά τακτά διαστήματα με διάφορα σενάρια και τα μνημόνια διαχείρισης τα θέτουμε ακόμη για μία φορά υπόψη των Συλλόγου Διδασκόντων, γονέων και μαθητών.

Για τις σχολικές μονάδες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές οι Δήμοι έχουν λάβει αποφάσεις τις οποίες έχουμε ήδη αποστείλει. Για κάποια σχολεία θα παραταθεί η τηλεκπαίδευση για λίγες ημέρες αφού εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις. Αναμένουμε άμεσα τις καταστάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από όσα σχολεία δεν τις έχουν στείλει. Η υπηρεσία ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψει στα γραφεία της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ

Με εκτίμηση Εμμανουηλίδου Αλεξάνδρα Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα