Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νίκος Κατρακάζος: «Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πολίτης θα κρίνει αν έκανε τη σωστή επιλογή»

Νίκος Κατρακάζος: «Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πολίτης θα κρίνει αν έκανε τη σωστή επιλογή»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», κ. Νίκος Κατρακάζος.

«Πέρασε ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και νομίζω ότι είναι ικανός χρόνος για τον κάθε πολίτη να σκεφτεί αν η επιλογή που έκανε ήταν σωστή ή όχι, αν δικαιώθηκε σε αυτά που πίστευε. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πω αν δικαιώθηκε ή όχι, θα το κρίνει ο ίδιος.

Βέβαια αντικειμενικά μπορείς, όταν συγκρίνεις την σημερινή κατάσταση στα θέματα τα οποία ήταν και τα κυρίαρχα της προεκλογικής περιόδου. Αναφέρομαι κύρια στο μεταναστευτικό, μπορείς να συγκρίνεις την κατάσταση αυτή που ήταν προ ένα χρόνο και να δεις αν πραγματικά αυτά που σου υποσχέθηκαν, αυτοί που τα υποσχέθηκαν, μπορούσαν να γίνουν πραγματικά πράξη ή δεν μπορούσαν.

Γιατί εγώ δεν θα πω ότι ήταν ανίκανοι να τα κάνουν, όπως κατηγορηθήκαμε εμείς, το ζήτημα είναι ότι αυτοί που έλεγαν σε ένα μήνα θα λύσουν τα προβλήματα του μεταναστευτικού και στον α’ και στον β’ βαθμό και παρά τους λεονταρισμούς, αυτό που πρέπει να αξιολογήσω μετά από ένα χρόνο είναι το αποτέλεσμα».

Τα πράγματα ως προς το μεταναστευτικό , κατά τον κ. Κατρακάζο, είναι χειρότερα, «όχι γιατί είναι θέμα ευθύνης της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ευθύνη είναι στην κεντρική διοίκηση και το κράτος. Αυτό λέγαμε και τότε ότι παρά τις προσπάθειες που κάναμε για 5 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά.

Σήμερα τι το διαφορετικό ακούγεται από τον α’ και τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης; Αν δεν έρθει ο Υπουργός και η Κυβέρνηση και να πουν ότι θα κάνουν άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και ότι θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πράξεις και θα τις κάνουν πραγματικότητα. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα».

Το νέο hot spot δεν θα λύσει τα προβλήματα του μεταναστευτικού στο νησί, ενώ ελπιδοφόρο είναι ότι δεν υπάρχουν νέες ροές μεταναστών και είναι το μόνο καινούργιο στοιχείο σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Τα δρομολόγια των πλοίων ξεκίνησαν κανονικά, με την πληρότητα που τους αναλογεί, ενώ δυστυχώς όλος ο Νομός είναι με 2 δρομολόγια προς το παρόν. Η εικόνα για τον τουρισμό και τα δρομολόγια είναι υπό σχεδιασμό καθώς όλα είναι « βλέπουμε και κάνουμε». Μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας υπάρχει μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το μεταφορικό ισοδύναμο.

00CharismaMikro