Εκτύπωση αυτής της σελίδας

37 αθλητές και αθλήτριες… Έτρεξαν για την ιστορία μας…

Αγώνας δρόμου 8,5 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (09/11) στην παραλιακή οδό της πόλεως Σάμου. Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδας, όπου φέτος συμπληρώνονται 107 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Μάριος Καγιόπουλος πρόεδρος του ΕΟΠΣ Σάμου «στόχος μας είναι ο αγώνας αυτός να γίνεται κάθε χρόνο και να διεξάγεται μία μέρα πριν από την ημέρα των κύριων εκδηλώσεων».

00AgonasDromou02

Έτρεξαν 37 άτομα (άνδρες και γυναίκες) μια διαδρομή 8,5 χιλιομέτρων και κανείς δεν εγκατέλειψε. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι υπήρχε και τέλεια αστυνόμευση από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Η διαδρομή ήταν από την πλατεία Πυθαγόρα μέχρι τον κόμβο Μαλαγαρίου και επιστροφή Χ 2 φορές.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές μεταλλίων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, με κότινο ελιάς που είχε ετοιμάσει ο αεικίνητος γεωπόνος του Κοκκαρίου Γιακουμής Αμυρσώνης. Στην κατηγορία των ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Σκαπέτης (απονομή ο Δήμαρχος), δεύτερος ο Παναγιώτης Λιάκος (απονομή ο Αντιδήμαρχος Β.Καρράς) και τρίτος ο Σταμάτης Καλατζής (απονομή ο πρόεδρος της Δ.Κ.Σαμίων), ενώ μετάλλια πήραν και οι τρεις γυναίκες που συμμετείχαν (απονομές η κ. Κασμά, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου, Μάριος Καγιόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΠΣΣ και η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο).

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καρράς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

00AgonasDromou03

Επίσης αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι τα μετάλλια είχαν τη φωτογραφία τη Σημαίας της Σάμου και η κορδέλα είχε πολλές φορές αποτυπωμένη την Ελληνική σημαία.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00Nefeli01