Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Σάμου Βασίλη Κοσμά για τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Σάμου Βασίλη Κοσμά για τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης (13/05) των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα θλιβερό όσο και εξοργιστικό φαινόμενο: συνάνθρωπός μας κείτονταν λιπόθυμος για αρκετή ώρα σε γειτονιά του Καρλοβάσου χωρίς να μπορεί κάποιος να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και με το Κέντρο Υγείας να λέει οτι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να στείλει καθώς με το υπάρχον προσωπικό μπορεί να κινείται μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί..

Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Έιναι ένα από τα πολλά συμβάντα στο νησί μας που συνεχίζουν να χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. 

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η υποστελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων και του ΕΚΑΒ είναι σταθερά στοιχεία της πολιτικής που βλέπει την υγεία στη λογική κόστους - οφέλους κι όχι με βάση τις ανάγκες για την πρόληψη και θεραπεία του πληθυσμού. Αυτή είναι η αιτία της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας. Αυτή την πολιτική υπηρετούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες. Αυτή την πολιτική στηρίζουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση. Είναι διακηρυγμένος στόχος όλων τους να περάσει, σε πρώτη φάση, η Άθμια φροντίδα υγείας στην τοπική διοίκηση ενισχύοντας δήθεν την αυτοτέλεια των δήμων. Στην ουσία θα σημάνει περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και βαθιά το χέρι στην τσέπη για όποιον δεν προγραμματίζει να αρρωστήσει όταν είναι εδώ το ασθενοφόρο.

Οι διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος της περιοχής μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς καμιά εμπλοκή επιχειρήσεων, για πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στις πόλεις και τα χωριά μας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης της νέας δημοτικής αρχής.

Στις 26 Μάη μαυρίζουμε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας με την πολιτική τους. Να θριαμβεύσει παντού το κόκκινο χρώμα της ζωής και του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.