VKDMEGALO Groomers Kosmos
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 StathisAndreas Groomers03 Dodekanisos00

Κινδυνεύουν να χαθούν (;) 600.000 ευρώ για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Άννη Ανδρεάδου, πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑ Σάμου.

Συνεδρίασε τη Μ.Τρίτη (23/04) το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξή του, κυρίως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, μία συνεδρίαση με πολλές απουσίες. Όπως είπε η κα. Ανδρεάδου κάποιοι έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία, ενώ πρέπει μέχρι τέλους να στηριχθούν τα έργα.

«Βλέπουμε κάποιοι μέσω κοινωνικών δικτύων που είναι μέλη του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και ποτέ δεν πατήσανε το πόδι τους, να εξαγγέλλουν, ως υποψήφιοι δήμαρχοι, τα έργα που εμείς όχι μόνο ήταν όραμά μας να υλοποιήσουμε, αλλά έχουν δημοπρατηθεί και μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ας φροντίσουν λοιπόν, επειδή τα γραπτά μένουν, να μην βγαίνουν και λένε και γράφουν οτιδήποτε. Υπάρχουν έγγραφα στον ΔΟΠΠΟΝΑΣ και υπάρχει συνέχεια και με συνέπεια και κατάθεση ψυχής έχουμε καταφέρει όλα όσα έχουμε καταφέρει».  

Το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» για το Βόρειο Αιγαίο, πρόγραμμα που τρέχει μέσα στη χρονιά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ συνήλθε σε συμβούλιο στις 18 Ιανουαρίου 2019, με αρ.πρωτ. 10, έστειλε στις τεχνικές υπηρεσίες τον προγραμματισμό των έργων, προκειμένου να συντάξουν τις μελέτες και να φτιάξουν προϋπολογισμό που θα ανταποκρινόταν στις 600.000€.

Η κα Ανδρεάδου ευχαριστεί και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς κατάφεραν να είναι έγκαιρα έτοιμες οι μελέτες για τα έργα, ώστε να ενταχθούν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου.

Τα έργα για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αφορούν κατόπιν αξιολόγησης από το ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ:

Α. Ποδοσφαιρικό γήπεδο Καρλοβάσου. Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα.

Β. Γήπεδο Χώρας. Επισκευή των αποδυτηρίων και αντικατάσταση περίφραξης.

Γ. Γήπεδο Μυτιληνιών. Κατασκευή μαντρότοιχου στην πλευρά του δρόμου.

Δ. Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Ηραίον (εφόσον ο πολεοδομικός σχεδιασμός του οικισμού το επιτρέπει).

Ε. Κλειστό γυμναστήριο Μαραθοκάμπου, επισκευή γυμναστηρίου.

ΣΤ. Κλειστό γυμναστήριο Βαθέος, επισκευή της αίθουσας γυμναστικής.

Ζ. Γήπεδο Βαθέος. Αγορά προκατασκευασμένων αποδυτηρίων (γηπεδούχων – φιλοξενουμένων – διαιτητών) 32Τ.Μ. Χ2 κι ένα μικρό.

Η. Στάδιο Σάμου. Αποπεράτωση του γηπέδου 5Χ5.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, με αρ.πρωτ. 35 στάλθηκε νέο έγγραφο στις τεχνικές υπηρεσίες με φιλτράρισμα των έργων για κάποιες επισκευές και στο κλειστό γυμναστήριο Μαραθοκάμπου και Βαθέος. Έργα και μελέτες που όπως είχαν διαβεβαιώσει την κα. Ανδρεάδου, θα προχωρούσαν. Στις 17 Μαρτίου την ενημέρωσαν πως το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» θα πάρει παράταση.

Αυτό που δηλώνει η κα. Ανδρεάδου είναι πως, «από το Γενάρη είναι ενήμεροι, επίσης από τις 3 Απριλίου, είχε καλεστεί ο κ. Καραγιαννίδης και σημείωσε τα τελικά έργα που προτείνει ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ», με κάποια ιεράρχηση αυτών, θα πρέπει να τρέξουν οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μην χαθούν τα χρήματα για τα έργα.

Σημείωση: To Radio Café 102.4 και το Samostoday, επισκέφθηκαν τον Δήμο Σάμου και ζήτησαν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους για την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν ότι το πρόγραμμα και η υποβολή των μελετών έχουν λάβει παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2019 (έληγε 30 Απριλίου 2019).

Ναι μεν η πίστωση είναι περίπου 600.00 ευρώ, αλλά τουλάχιστον όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αν κάποιος διαβάσει τα έργα και κάνει μια στοιχειώδη εκτίμηση του κόστους κατασκευής, τότε ο προϋπολογισμός υπερβαίνει κατά πολύ τις 600.000 ευρώ.

Συνεπώς θα ξαναγίνει και πάλι με την ολοκλήρωση των μελετών, συνάντηση ΔΟΠΠΟΝΑΣ και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σάμου για ν’ αποφασισθεί τελικά ποια έργα από τα οκτώ που έχει προτείνει ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Εν αναμονή…

BlueRoots1

telion COFFEE ISLAND GroomersKato

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook