COFFEE ISLAND 000vkdmarket01
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 StathisAndreas NefeliHotel

Παρουσίαση της Σάμου στην Ιταλία ως τουριστικού προορισμού από τον Δήμο Σάμου

Ειδική εκδήλωση με στόχο την προώθηση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό πραγματοποίησε από κοινού με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία ο Δήμος Σάμου. H εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην Πρεσβευτική Οικία του Έλληνα πρέσβη στη χώρα, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη. Παρουσία εβδομήντα περίπου Ιταλών δημοσιογράφων την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης κ. Δεμίρης καλωσορίζοντας την Σαμιακή αποστολή και δίνοντας το λόγο στον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ομορφιές του νησιού, στην ιστορία του και στη δυνατότητα του επισκέπτη να γνωρίσει και άλλα μέρη συνδυαστικά με το ταξίδι του στο νησί του Πυθαγόρα.

00DimarxosItalia03

«Η εκδήλωση έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προβολή που γνώρισε η Σάμος το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι σε συνεργασία με το Ιταλικό γραφείο του ΕΟΤ, ο Δήμος φιλοξένησε επτά Ιταλούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ (23-26 Ιουνίου)» δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ της Ιταλίας κα Κυριακή Μπουσαλίδου η οποία και αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε η ίδια το καλοκαίρι με επτά Ιταλούς δημοσιογράφους που ξεναγήθηκαν στις τουριστικές ομορφιές του νησιού και διαπίστωσαν ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, δε θα επηρέαζε τις διακοπές των συμπατριωτών τους στη Σάμο. Η κ. Μπουσαλίδου ξενάγησε νοερά στην Σάμο τους παριστάμενους εκπροσώπους των Ιταλικών ΜΜΕ μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο με όλα τα αξιοθέατα του νησιού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους προσκάλεσε να την επισκεφτούν. Μάλιστα την εμπειρία τους στο ακροατήριο μετέφεραν δύο δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης το καλοκαίρι.

00DimarxosItalia01

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σάμου έναντι των άλλων νησιών, στην ιστορία, το πολιτισμό αλλά και στα καταλύματα του νησιού αναφέρθηκε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου κα Δέσποινα Χατζηανδρέου. «Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει πόσο άρεσε στους Ρωμαίους αυτό το νησί που επέλεξαν ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα να περάσουν τις διακοπές τους, στα ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται κοντά στην αρχαία πόλη του Πυθαγορείου. Με 360 ημέρες ηλιοφάνειας, όμορφες παραλίες, καταπράσινα βουνά, γραφικά χωριά, ορεινά μονοπάτια, καταρράκτες, σπηλιές, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, βραβευμένα κρασιά και το σπίτι σε προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος και ο Επίκουρος αισθάνεται ότι αυτή η γη έχει ευλογηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

00DimarxosItalia02

Ιδιαίτερη αναφορά στην Σάμο αλλά και στην περιοχή του Μαραθοκάμπου έκανε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επαγγελμάτων της περιοχής κα Μένη Βακίρη. Μιλώντας στην Ιταλική γλώσσα είχε την ευκαιρία να περιγράψει την πολιτιστική παράδοση και τα τουριστικά αξιοθέατα της Σάμου με τρόπο που πραγματικά ενθουσίασε τους δημοσιογράφους της Ιταλίας. Η βραδιά έκλεισε με σαμιώτικο κρασί και σαμιώτικα εδέσματα που επιμελήθηκε ο Σαμιώτης Σέφ κ. Φρατζής και που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον τους για να θέσουν ερωτήματα στον κ. Αγγελόπουλο.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Σάμου λίγο πριν την εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη και στο ειδησεογραφικό κανάλι RAINEWS.

Βιολέτα Τριπόδη

telion ZarbanisPerKilo

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook