GevsivsParadosi Dreams
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 Niotis Blue Roots StathisAndreas

Κοινή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου και Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου στον βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη

Σήμερα απεστάλη η παρακάτω επιστολή στο Βουλευτή Σάμου κο Σεβαστάκη με αφορμή τη γραπτή επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κο Βίτσα:

"Σάμος, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Kε Βουλευτά

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την επιστολή σας η οποία απεστάλη στα ΜΜΕ και σύμφωνα με την οποία δρομολογούνται εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς του Hot Spot.

Πιστεύουμε πως στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, μεταφέραμε με ρεαλιστικό και ειλικρινή τρόπο το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού.

Το βέβαιο είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει στη συνάντηση με τον κο Υπουργό να προτείνουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χώρο μεταφοράς του Hot Spot και όχι σενάρια και εναλλακτικές λύσεις με τις οποίες περίτρανα απεδείχθη πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την επίλυση του ζητήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει αλλεπάλληλα τοποθετηθεί για το κλείσιμο της υπάρχουσας δομής και τη μεταφορά του οργανωμένα εκτός οικιστικού ιστού, οφείλει μέχρι τη συνάντηση με τον Υπουργό να προτείνει με παρρησία και επιχειρηματολογία ΜΙΑ τοποθεσία στην οποία μπορεί να μεταφερθεί το Hot Spot (προσωρινός χαρακτήρας-μόνο καταγραφή). Το ίδιο οφείλετε να πράξετε και εσείς . Και είναι δεδομένο πως οι Σύλλογοί μας είναι ανοιχτοί σε διάλογο προκειμένου να βρεθεί η καταλληλότερη λύση
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως σε κάθε περίπτωση, οπουδήποτε και να μεταφερθεί το Hot Spot θα υπάρξουν διαμαρτυρίες. Σίγουρα όμως, αυτό δε μπορεί να βρίσκεται εντός της πόλης τη Σάμου. Σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε προσεχτικά τις παρακάτω παραμέτρους:

• Αμεση αποσυμφόρηση της υπάρχουσας δομής.

• Να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής προσφύγων-μεταναστών στο νησί.

• Να εξασφαλιστεί ο αποκλεισμός του σεναρίου παράλληλης λειτουργίας και των δύο Hot Spots.

• Το νέο Hot Spot να βρίσκεται εκτός ιστού πόλης ή χωριού του νησιού. 
• Δεν αρκεί η απομάκρυνσή του από την πόλη μας. Στη Μυτιλήνη γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να γινόμαστε συστηματικά ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ. Η κυβέρνηση οφείλει αποφασιστικά και συντονισμένα να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις οι οποίες θα κατοχυρώσουν τις ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών στη δομή καταγραφής. 
• Όπως μας δηλώσατε στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, η μέγιστη χωρητικότητα του νέου Hot Spot να είναι 1200 άτομα.
• Η πόλη μας ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κυβερνητική αδυναμία ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού. Και ειδικά στην αρχή της εμφάνισης του φαινομένου, μόνοι τους οι κάτοικοι, χωρίς καμία βοήθεια διαχειρίστηκαν την κρίση. 
Η Πολιτεία οφείλει να αποδείξει πως εκτιμά την προσφορά μας και παράλληλα στέκεται με συγκεκριμένο σχέδιο δίπλα στον κόσμο του νησιού. Αυτό μπορεί να γίνει με την εκμετάλλευση της έκτασης στην οποία σήμερα βρίσκεται το Ηot Spot , τη μετατροπή του σε χώρο πολιτιστικών-αθλητικών δραστηριοτήτων και την παραχώρηση της ιδιοκτησίας από το Υπουργείο Άμυνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με αυτό τον τρόπο η κρίση που διαχειριστήκαμε θα γίνει ευκαιρία για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν. Το πλάνο και η ολοκλήρωσή του θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σάμου

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Σάμου

00Elia

telion COFFEE ISLAND NEW

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook